Ukrainaa on autettava

0

Ukrainan sota muistuttaa Suomen Talvisotaa siinä, että siviiliväestöä pommitettiin kansan henkisen vastustuskyvyn heikentämiseksi. Vaikutus silloin oli päinvastainen ja on nyt ollut sama myös Ukrainassa.

Ydinaseet estävät Lännen tehokkaan sotilaallisen avun. Sekä aikanaan Stalinilla että nyt Putinilla on omaksi suojaksi toteutettu valtava väkivaltakoneisto. Tämä tietää sitä, että vaikka Venäjällä nyt näyttää sotilaallisesti menevän heikosti Ukrainassa, se ei välttämättä vaikuta Venäjän sodan johtoon. Ja se tietää sitä, että sota todennäköisesti jatkuu. Emme tiedä kuinka kauan.

Kaikkialla maailmassa sota on aiheuttanut hintojen nousua ja elämän vaikeutumista.

Ukrainassa olot ovat hyvin vaikeat jatkuvien pommitusten takia. Ukrainaa on kuitenkin jaksettava auttaa, että he selviäisivät nyt ensiksi tämänkin talven yli.

Ukraina taistelee meidänkin puolestamme. Ukraina ei voi myöskään hävitä, sillä se tietäisi katastrofia koko Euroopalle.

Ukraina on joutunut sodan uhriksi ja Ukrainaa pitää nyt auttaa kaikin mahdollisin keinoin.

Kauno Pietilä

Kalanti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän