Uudenkaupungin Työvene ja Meyer Turku tekevät yhdessä Rajavartiolaitoksen ulkovartioalukset

0
Tulevien Turva-luokan monitoimialusten pituus on 98 metriä ja ne ovat leveydeltään 17,6 metriä.

Meyer Turku on varmistanut Rajavartiolaitokselle toimitettavien ulkovartiolaivojen rakennus- ja varusteluvaiheista vastaavat yhteistyökumppanit. Alusten rungot rakentaa puolalainen Baltic Operator.

Kansirakenteet rakentaa Uudenkaupungin Työvene, joka myös varustelee laivat valmiiksi tiiviissä yhteistyössä Meyer Turun kanssa. Alusten suunnittelusta vastaa Meyer Turku yhdessä suomalaisen suunnitteluverkoston kanssa.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme julkistaa tärkeimmät yhteistyökumppanimme ulkovartiolaivojen rakennusvaiheen osalta. Molemmat toimijat, niin Baltic Operator kuin Uudenkaupungin työvene ovat tunnettuja alan ammattilaisia ja on hienoa päästä toteuttamaan näitä vaativia projekteja yhdessä heidän kanssaan, kommentoi Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli .

Meyer Turku ja Rajavartiolaitos vahvistivat kesäkuussa 2022 sopimuksen, joka sisältää kahden uuden Turva-luokan monitoimisen ulkovartioaluksen toimittamisen. Meyer Turku vastaa hankkeesta alusta loppuun. Ensimmäinen alus valmistuu vuoden 2025 ja toinen vuoden 2026 aikana.

Rajavartiolaitokselle toimitettavien alusten rungot tulee rakentamaan Gdanskissa toimiva puolalainen Baltic Operator. Rungot rakennetaan valmiiksi ja laivat varustellaan Uudenkaupungin Työveneen telakalla Uudessakaupungissa.

Uudenkaupungin Työvene on suomalainen alumiini- ja teräsaluksia ammattikäyttöön suunnitteleva, rakentava ja toimittava laivanrakennusyritys, joka tarjoaa tarvittavan kapasiteetin ja infrastruktuurin projektin läpiviemiseen aikataulun puitteissa. Yrityksellä on lisäksi pitkä kokemus Rajavartiolaitoksen hankkeista ja sen myötä asiaankuuluva turvallisuuskulttuuri ja ymmärrys asiakkaan korkeasta vaatimustasosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän