Uudet ylioppilaat lakitettiin itsenäisyyspäiväjuhlassa

0
Esa Pirkola piti puheen lakituksen yhteydessä. Kuvassa uudet ylioppilaat Peetu Putro ja Dennis Koski.

Uudenkaupungin lukiossa vietettiin lauantaina itsenäisyyspäivän juhlaa. Lukio toimii tällä hetkellä väistötiloissa Novidan A-rakennuksessa, ja juhla järjestettiinkin siellä. Liikuntasali oli juuri sopivan kokoinen, vain takarivit olivat tyhjillään.

Teeman mukaisesti salia koristivat Suomen liput. Lukion yhtye lauloi klassikkokappaleita, kuten Sininen ja valkoinen . Myös vanha ylioppilaiden laulu Gaudeamus igitur ja Maamme -laulu soivat salissa.

Lukion rehtori Esa Pirkola piti juhlapuheen ennen uusien ylioppilaiden lakitusta.

– Takananne on 12 vuotta koulua. Ei vain perinteistä koulua, vaan huomattava joukko erilaisia oppimistilaisuuksia. Uskon, että teillä on kyky kohdata haasteita. Toivotan teille antoisaa matkaa ja onnea.

Itsenäisyyspäivän juhlassa lakitettiin neljä uutta ylioppilasta, joskin paikalle heistä pääsi kaksi. Lakin saivat Dennis Koski , Peetu Putro , Emmi Metsä-Tokila ja Samuel Kauha . Paikalle heistä pääsivät Dennis Koski ja Peetu Putro.

– Lämpimät onnittelut kaikille ylioppilaille. Nämä ovat oikein ikimuistoisia hetkiä, onnittelee rehtori Pirkola.

Patrick Paldanius