Äänien jakamisesta ja puolueettomuudesta

0

Mielestäni maakunta- ja erityisesti paikallislehden pitää olla poliittisesti puolueeton ja sitoutumaton. Puolueiden äänenkannattajalehtiä kyllä tarvittaessa löytyy.

Uudenkaupungin Sanomien pääkirjoituksessa päätoimittaja ”jakoi” edesmenneen Ilkka Kanervan ääniä siihen malliin, joka puolettoman lehden profiiliin ei oikein sovi. Asiaa paheksui Turun Sanomissa I. Kanervan siskokin.

Niin paheksun minäkin. Ei minulla ole henkilökohtaisesti mitään päätoimittajan jakoehdotusta vastaan, mutta se nyt ei vaan tämän lehden tapaan kuulu, vai kuuluuko?

Olisi hienoa, jos Vakka-/Varsinais-Suomen alueelta saataisiin eduskuntaan kansanedustaja. Vaalimainokset ovat kuitenkin maksajien hommaa, ei päätoimittajan. Vaikka pääkirjoituksen tarkoitus ei ehkä ole ollut vaikuttaminen tai ehdottaminen niin asia kuitenkin näyttää sellaiselta.

Kauko Kettunen

Toimitus vastaa


Kirjoittaja viittaa 5.1. Uudenkaupungin Sanomissa julkaistuun päätoimittajan kommenttiin, jossa todettiin, että kokoomuksella on hyviä ehdokkaita, mutta ehdokkailla ei ole vakkasuomalaisia juuria, kuten Kanervalla oli.

Päätoimittaja ei siis jakanut ääniä, vaan totesi sen haasteen, mikä kokoomuksella Vakka-Suomessa on. Äänestäjät jakavat äänet.

Teija Uitto

Päätoimittaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän