Aino Savolainen asetettiin Kalannin kappalaisen virkaan

0
Aino Savolaisen virkaanasettamisessa lääninrovasti Sari Lehti (kesk.) sekä Juhani Kapiainen (vas.), Katriina Laihonen, Sampo Lipponen ja Juhana Markkula.

Kalannin kappalainen Aino Savolainen asetettiin virkaan Kalannin kirkossa 8. tammikuuta. Virkaanasettamispuheessa lääninrovasti Sari Lehti korosti papin tehtävää seurakunnan palvelijana.

– Papin on oltava esillä, laumansa edellä, keskellä ja takana. Tiedän, että Ainosta te saatte papin, joka sydämestään haluaa palvella teitä. Olen kuullut, että Aino on luova, aikaansaava, tuo paljon positiivista energiaa ja kohtelee kaikkia tasavertaisesti.

Lehti muistutti  siitä, että hyvä, tasaveroinen kohtelu pitää ulottaa myös itseen, omasta jaksamisesta ja hengellisestä elämästä on tärkeää pitää huolta.

Saarnassa Aino Savolainen pohti aluksi kasteen merkitystä.

– Sinä olet minun rakas, näin Jeesus sanoo jokaiselle kastettavalle. Kasteessa annetaan turvapaikka ilman ehtoja, Jumalan syli aukeaa kaikille. On ollut ratkaisevaa, että minut on aikoinaan kastettu, muuten en olisi nyt tässä. Kaste ei ole nykyään itsestään selvää, mutta meillä Kalannissa on hyvä tilanne ja lähes kaikki vauvat kastetaan.

Savolainen kuvasi Kalantia hengellisesti hedelmälliseksi maaperäksi, jossa yhdessä tekemällä mennään eteenpäin. Pappina hän haluaa olla osa yhteisöä, jossa kaikenlaisella osaamisella on käyttöä, jossa ketään ei jätetä yksin ja jossa kaikilla on turvallista olla.

– Kun ajattelen edeltäjiäni tiedän, että hyppään suuriin saappaisiin. Mutta sen, minkä kengän koossa häviän, pyrin täyttämään ilolla, rakkaudella, sitoutumisella ja tekemisen meiningillä.

Virkaanasettamisessa lääninrovastia avustivat Juhani Kapiainen , Katriina Laihonen , Sampo Lipponen ja Juhana Markkula .

Urkurina oli Kari Vuola ja kanttorit Ari Stenman ja Anna Putkiranta vastasivat laulusta. Mukana oli myös lauluyhtye.

Virkaanasettamismessun jälkeen kirkkokansalle tarjottiin seurakuntakodissa juhlakahvit. Seurakuntakoti oli lähes ääriään myöten täynnä.

– Intoni ja motivaationi tähän työhön on korkealla. Haluan kaikin tavoin madaltaa kynnystä tulla kirkkoon, kuulla seurakuntalaisten toiveita ja olen avoin kaikille ideoille. On tärkeää kunnioittaa perinteitä, mutta se ei sulje pois sitä, etteikö jotain uutta voisi kokeilla, Aino Savolainen sanoi.

Savolainen on työskennellyt Kalannin kappeliseurakunnan vt. kappalaisena marraskuusta 2021. Aiemmin hän oli seurakuntapastorina Uudenkaupungin seurakunnassa.

Pirkko Varjo