Enemmän viihdettä kaikenikäisille ja erilaisia teemoja – Uudenkaupungin Sanomat kysyi lukijoilta kaupungin baaritarjonnasta

0
Uudenkaupungin ravintoloiden viihdetarjontaan toivotaan enemmän kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa.

Uudessakaupungissa on riittävästi ravintolatarjontaa, mutta niiden viihdetarjonnan toivotaan olevan enemmän kaikenikäisille suunnattua. Tämä ilmenee Uudenkaupungin Sanomien teettämän baarikyselyn vastauksista.

Reilusta 70 vastaajasta kolme neljästä ilmoitti, että viihdetarjonnan pitäisi olla monipuolisempaa ja tarjota asiakkaille enemmän kuin pelkkää juomista. Tarjonta mielletään myös enemmän nuorille aikuisille suunnatuksi.

– Vanhemmalle väelle pitäisi olla myös paikka. Ei mitään yökerhoa, vaan mukavaa musiikkia ja tanssia kello 19–22 välillä viikonloppuisin, eräs vastaaja toivoo.

– Keski-ikäisille tarjontaa saisi olla lisää. Kuka artisti aloittaisi, että keikka alkaisinkin jo klo 20–21? kysyy vastaaja.

Ohjelmaa toivotaan myös talviaikaan, jotta ihmiset aktivoituisivat kaupungissa myös pimeimpinä ajankohtina. Kesällä erityisesti Kaupunginlahden rannan makasiinit vetävät ihmisiä, mutta muuten talviaikaan viihdetarjonta hiljenee.

Ravintoloiden määrään vastaajat ovat tyytyväisiä. Palvelussa koetaan parantamisen varaa muun muassa henkilökunnan määrässä ruuhka-aikoina sekä paikkojen siisteydessä. Tasokkaita keikkapaikkoja kuitenkin kaivataan.

– Ruoka on hyvää ja juomaa saa, mutta tanssiravintola aikuiseen makuun puuttuu.

– Olen melko tyytyväinen laatuun. Jos on musiikkitarjontaa, se saisi alkaa aikaisemmin ja edes joskus suunnattu vanhemmalle asiakaskunnalle, kiteytti yksi vastaaja yleisimmän mielipiteen kyselystä.

Kysyttäessä, minkälaista viihde- ja oheisohjelmaa lukijat haluaisi, erilaisia vaihtoehtoja ilmeni paljon. Musiikin saralla kaivataan enemmän nimekkäitä artisteja ja myös karaokea toivotaan. Uusi idea, mikä ilmeni muutamissa vastauksissa oli yhteislaulutapahtuma ja teemaillat.

– Yhteislaulutilaisuuksia jollain teemalla esimerkiksi Pakkahuoneen terassille merellisten laulujen ilta tai Pookiin romanttisten laulelmien ilta. Yhteislauluillat toisivat yhteisöllistä tunnelmaa, pohtii lukija.

– Toivoisin kaupunkiin enemmän teemailtoja, kuten pukeutumisjuhlia. Esimerkiksi vappu, Pyhän Patrikin päivä, halloween jne. Myös bingoja ja tietovisoja enemmän, toivotaan kyselyssä.

Hyvien esiintyjien, maittavan ruoan ja tunnelmallisen ravintolaillan lisäksi lukijat saisi kotisohvalta illan viettoihin erilaiset pelit, kuten pubi- ja musavisat.

– Oikeastaan kaikenlainen aktiviteetti. Visailu, kisailu, livebändi tai muuta sellaista.