Jatkosarjan alku napakymppi Korihaille – Haiparvi näyttävään voittoon Kobrista

0
Kobrilla riitti ihmettelemistä, kun Quin Cooper viimeisteli tarkasti pisteitä joka puolelta kenttää.

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät Korihaiden kannalta juuri niin kuin olisi halunnut toivoa. Ensin perjantaina pahimmat kilpakumppanit, Lahti Basketball ja Tapiolan Honka, hävisivät omat ottelunsa ja lauantaina haiparvi otti kotivoiton Lapuan Kobrista suvereeniin tyyliin lukemin 98–73.

Korihait onnistui siis kaventamaan eron sarjataulukossa yhteen voittoon, kun yhdeksän ottelua on kautta jäljellä. Kahden ottelun voittoputki jatkosarjan kynnyksellä herättää muistoja viime kaudesta, kun Korihait voitti viimeisestä 11 ottelusta kahdeksan ja säilytti viimeisessä ottelussa sarjapaikan.

– Tällä kaudella toivon, että varmistetaan sarjapaikka vähän aikaisemmin ja taistellaan jopa pudotuspelipaikasta, päävalmentaja Tero Vasell totesi itsevarmasti.

Päävalmentaja kuvasi Korihaiden ottelua tasapainoiseksi suoritukseksi. Vierasjoukkue ei missään vaiheessa johtanut kahta pistettä enempää. Ottelun käänne tapahtui toisella neljänneksellä, jossa Korihait rykäisi parhaimmillaan 18–3-pisteputken kasvattaen eron lähemmäksi 20:ta. Kokonaisuudessaan toinen kymppi meni kotijoukkueelle 30–17.

– Pääsimme siinä aikamoiseen hurmokseen, saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan. Sitten oli vain kysymys, kuinka vastaamme Kobrien kiriin.

Kuten Kobrien pistelukema osoittaa, Korihait onnistui puolustuspäässä varsin hyvin. Vierailijat pakotettiin haastettuihin heittoratkaisuihin, mikä näkyi heittoprosenteissa (pelitilanneheitot 41%). Kobrien pelätyt ulkomaan avut jäivät myös varjojen maille. KJ Jackson (19 pist, pelitilanneheitot 6/17) ja Danny Pippen (17, 6/17) turhautuivat sekä pakottivat liikaa ratkaisuja.

– Korihait oli erinomainen ja sai meidän konseptin sekoamaan ja peli meni yksi vastaan yksi -pompotteluksi ja valittamiseksi, harmitteli Kobrien valmentaja Ville Turja.

Kotijoukkueen suurilukuisesta voitosta huolimatta kehityskohteita löytyi ottelusta. Esimerkiksi menetyksiä kirjattiin Korihaille peräti 23.

Quin Cooper (28) oli illan tähti. Heittokone upotti jo ensimmäisellä kympillä 11 pistettä ja koko ottelussa kuusi kolmen pisteen heittoa kahdeksasta yrityksestä. Plus/miinus (+35) oli myös komea noteeraus.

– Edellisessä Salo-pelissä heitin paljon ohi sellaisia heittoja, joita normaalisti heitän sisään, joten viikolla tein kaikkeni hallilla, että löydän jälleen rytmini, Cooper selvitti.

Jalen Jackson (22) ja Bojan Sarcevic (21) olivat muut kaksinumeroisille pisteille yltäneet pelaajat. Sellainen tilastonoteeraus todettakoon, että ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi ulkomaalaisvahvistusta upottivat samassa ottelussa yli 20 pistettä.

Alempi jatkosarja jatkuu Korihaiden osalta keskiviikkona Nokialla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän