Jopa 630 työpaikkaa vaarassa autotehtaalla

0
Uudenkaupungin autotehtaalla vähennetään väkeä.

Valmet Automotive ilmoitti hetki sitten  yhtiön käynnistävän muutosneuvottelut autotuotannon vähentymisen vuoksi. Vähennystarve on enintään 630 henkilöä ja tämä koskee vain Uudenkaupungin autotehtaan työntekijöitä. Sopeutustarve ei koske yrityksen akkuliiketoimintoja.

Esityksen perusteena on tuotannollinen ja taloudellinen sopeutustarve, joka johtuu autotuotannon määrän vähenemisestä vuoden 2023 aikana.

Tuotantomäärien vähenemiseen liittyvät muutosneuvottelut koskevat koko autonvalmistusliiketoimintaan liittyvää henkilöstöä.

Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi lomautuksia, irtisanomisia ja toimenkuvien muutoksia. Yhtiö ilmoitti, että sopeutustarpeen toteutukseen etsitään neuvotteluissa henkilöstön ja yrityksen edut parhaiten huomioivia ratkaisuja.