Katastrofaalinen viikko synkentää tilannetta haileirissä – Joukkueen identiteetti täysin kadoksissa toisen peräkkäisen murskatappion jälkeen

0
Korisliigan paras kotimainen korintekijä Trey Niemi jäi loppiaisena Pyynikillä kauden alhaisimpaan pistelukemaan (2).

Korihaiden kahden vierasottelun viikko päättyi loppiaisena katastrofaalisella tavalla Tampereella. Jos edellisen Pyrintö-ottelun lopputulos jäi toimitsijavirheiden takia kyseenalaiseksi, ei perjantai-ilta jättänyt mitään kysymyksiä ottelun lopputuloksesta. Pyrintö dominoi alusta alkaen löysää Korihaita voittaen ottelun lukemin 109–70.

Viikko oli kahden murskatappion lisäksi katastrofaalinen sarjatilanteen kannalta, sillä sekä Lahti Basketball että Tapiolan Honka ottivat molemmista viikon otteluista voiton, jättäen haiparven käytännössä kolmen voiton päähän sijasta 11. Viime voiton jälkeinen positiivinen tunnelma joukkueen ympärillä huuhtoutui viikossa tuhka tuuleen.

Tiistain Kataja-ottelun tavoin Korihailla ei ollut ensiminuuteista lähtien minkäänlaista otetta ottelusta. Korihait on tällä kaudella ollut tunnettu hyvästä taisteluilmeestä, mutta sellaista ei ole enää ollut nähtävissä. Pyrintö hidasti tutulla trap-pelillä haiparven takamiehiä, jotka hieman paremmin saivat tuotua palloa etukentälle, mutta silti huomattavia vaikeuksia oli vierailijoiden hyökkäyspelissä. Menetyksiä tuli ensimmäisellä kympillä seitsemän ja koko ottelussa 19.

Pohitullissa Pyrintö vaikeroi kaukoheitoissa, mutta kotisalissaan Pyynikillä tamperelaiset takoivat kovalla tarkkuudella palloa pussiin (11/25=44%), etunenässä joukkueen kapteeni Osku Heinonen. Uudessakaupungissa vain kaksi kymmenestä kolmosesta pussittanut Heinonen teki jo ensimmäisellä neljänneksellä 15 pistettä ja loppujen lopuksi korisukka heilui 27 pisteen edestä. Kymmenestä kolmosesta osui perjantaina peräti seitsemän.

Korihaiden päävalmentaja Tero Vasell oli ymmärrettävistä syistä tyytymätön joukkueensa peliesitykseen ensimmäisellä puoliajalla. Tuhrautuminen ilmentyi kovana raivoamisella aikalisillä ja joukkueen herättelyllä. Myös tuomarit saivat osansa, ja toisen neljänneksen puolivälissä pääkoutsi ajettiin ulos ottelusta kahden teknisen virheen myötä. Päävastuun otti joukkueen kakkosvalmentaja Setumo Bodibe.

– Aika surkea suoritus meiltä. Tarkoitus oli pestä kasvoja Kataja-selkäsaunasta, mutta epäonnistuttiin siinä. Nyt on peiliin katsomisen paikka. Aina voidaan mennä budjettien ja muiden taakse, mutta tällä kaudella on tähän asti aina voinut olla ylpeä tästä joukkueesta. Tänään se oli tuolla penkillä aika vaikeaa, Bodibe totesi lehdistötilaisuudessa.

Korihaiden pisteykkönen oli Quin Cooper 19 pisteellä. Prince Oduro viimeisteli 15 pistettä ja otti 9 levypalloa. Huomionarvoista oli tämän kauden kotimaisen pistekärjen Trey Niemen jääminen vain kahteen pisteeseen.

Korihait pelaa seuraavan kerran lähes puolentoista viikon kuluttua. 17. tammikuuta Pohitulliin saapuu Lapuan Kobrat, joka on huiman alkukauden jälkeen ajautunut yhdeksän ottelun tappioputkeen. Pitkällä tauolla on toivottavaa, että jonkinlaisia reagointeja joukkueessa tehdään. Pahimmat kilpailijat ovat reagoineet vahvistusten hankinnoilla, jotka ovat edesauttaneet joukkueita voittojen tielle.

Bojan Sarcevicin paluu pelikentille lienee myös mahdollista jo seuraavassa ottelussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän