Kenkäkauppa Alinalle etsitään jatkajaa – Päätökseen ei liity draamaa

0
Outi Nurmi on laittanut kauppansa myyntiin. Hän haluaa viettää jatkossa enemmän aikaa läheistensä kanssa, mutta hän on kuitenkin luvannut opastaa mahdollisen uuden kenkäkauppiaan alan saloihin.

Kenkäkauppa Alinaa 19 vuotta pyörittänyt Outi Nurmi on jäänyt marraskuussa eläkkeelle, tosin töitä hän tekee yhä joka päivä. Hän on luvannut läheisilleen vähentää työntekoa, joten hän on laittanut kenkäkauppansa myyntiin.

– Myyn Alinan koko liiketoiminnan ja tämä on myynnissä huhtikuun loppuun asti. Jos siihen mennessä ei löydy ostajaa, otan sen pois myynnistä ja mietin muita vaihtoehtoja. Olen nyt eläkkeellä ja hyvässä kunnossa, joten haluan tehdä muutakin, Nurmi kuvailee.

Nurmen mukaan nyt on oivallinen aika kenkäkaupan myymiselle, koska Suomen kenkäkauppojen verkosto on harventunut vuosien saatossa.

– En voi olla enää jatkuvasti kuusi päivää viikossa töissä. Haluan viettää vapaata ja ajatella muutakin kuin kenkiä. Kesäkuun alussa olen tehnyt töitä 46 vuotta ja siinä välissä olen ollut kahdesti äitiyslomalla, Nurmi laskee.

Nurmi korostaa, ettei yrityksen myyntipäätös sisällä draamaa, vaan hän on jo parin vuoden ajan laittanut kenkäkauppaansa myyntikuntoon.

– Myynnissä on kannattava yritys, jolla on valmis asiakaskunta. Olen laittanut yrityksen taseen, verkkokaupan ja -sivut kuntoon myyntiä varten. Kiinteistössä olen vuokralla, Nurmi sanoo.

Hän on tottunut kenkäalan suhdannevaihteluihin, joista on kuitenkin aina selvitty. Kenkäkaupassa oli hiljaista 2–3 vuotta sitten, mutta viime vuonna liiketoiminta lähti uuteen nousuun.

– Viime kevät ja kesä sujuivat hyvin. Joulukuussa oli hiljaisempaa, mutta nyt kenkien myynti on vetänyt paremmin. Outletin sulkeminen helpotti kovasti paineita ja nyt minulla on huhtikuuhun asti apunani myymälässä Kartanon karkurista tuttu yrittäjä Tuula Anttila sekä pari jo eläkkeellä olevaa myyjää päivän viikossa, Nurmi kertoo.

Nurmi sanoo kuulleensa, että hänen värikkäisiin saappaisiinsa on vaikea astua, mutta hän lupaa auttaa uuden kenkäkaupppiaan alkuun.

– Ei minun kenkiini tarvitse astua, vaan jokainen tekee omalla tavallaan, hän korostaa.

Suurin osa Kenkäkauppa Alinan asiakkaista on 40–80-vuotiaita, joten valikoimaa on sopeutettu sen mukaan. Noin 90 prosenttia asiakkaista tulee muilta paikkakunnilta.

– Pandemia vei ne bussilastilla kenkäostoksille tulevat ryhmät, mutta nyt muilta paikkakunnilta tulee ystäväpariskuntia ostoksille. He kysyvät meiltä myös vinkkejä vaatekaupoista ja ruokapaikoista, joten työmme on asiakaspalvelun lisäksi myös ihmisten kohtaamista ja neuvontaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän