Korihait valitti liiton päätöksistä urheilun oikeusturvalautakuntaan – ”Emme me kaikkea kuraa halua ottaa niskaan”

0
Korihait kohtasi Tampereen Pyrinnön viimeksi loppiaisena.

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön välillä oleva uusintaottelusaaga sai viikonloppuna uuden käänteen, kun Korihait valitti Suomen Koripalloliiton liittohallituksen päätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle.

Alun perin Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö päätti pitää ottelun lopputuloksen, 84–81, voimassa, vaikka todellisuudessa pelin olisi pitänyt päättyä 83–83. Korihaille määrättiin neljä toimitsijakieltoa sekä sakkorangaistus.

Pyrintö teki kuitenkin asiasta valituksen liittohallitukselle, joka päätyi kumoamaan yksikön päätöksen ja määräsi uusintaottelun pelattavaksi huomiseksi.

– Aika hektiset ajat ovat kieltämättä olleet, Korihaiden toiminnanjohtaja Casper Santanen hymähtää.

Päätös valituksesta tehtiin viikonlopun aikana. Tiedonkulku asian tiimoilta on Santasen mielestä ollut liiton suunnalta puutteellista, joka on hämmentänyt seurajohtoa, miten asiaan tulisi suhtautua.

– Myöhään torstai-iltana saimme tietää uusintaottelusta ja perjantaina aamupäivällä piti tulla virallinen kirjallinen vahvistus seuralle. No se tuli vasta perjantai-illalla, vaikka julkisuuteen tieto kerrottiin lyhyesti puoliltapäivin.

Korihait koki, että päätös oli tehty epäjohdonmukaisesti eikä siinä ollut logiikkaa, miten asiat kuuluisi hoitaa.

– Koimme ettei tämä ole meitä kohtaan reilua. Tuli sellainen olo, että vaikka olemme pieni seura, niin emme me kaikkea kuraa halua ottaa niskaan, vaan pidämme puolemme, Santanen kertoo.

Koripalloliiton tiedotteessa ei ollut mainintaa mistään tietystä kohdasta, millä perusteilla liittohallitus kumosi edellisen päätöksen ja Pyrinnön valitus meni läpi.

– Meille on kerrottu, että on löytynyt ”useita eri kohtia”, mutta ei sen tarkemmin ole selitetty. Tuntuu, että on hakemalla haettu seikkoja, joilla saadaan uusintaottelu pelattua.

Isoin asia, mikä Santasta suututtaa koko jupakassa, on vapaaehtoisten toimitsijoiden joutuminen julkisen lynkkauksen kohteeksi ja syntipukeiksi.

– Inhimillisiä virheitä sattuu kaikille ja meidän toimisijat ovat kokeneita, luotettavia ja hyviä ihmisiä. Mua harmittaa ihan älyttömästi, että tämän takia heille on koitunut raskasta painetta tulla enää uudestaan töihin. Meillä on tosi kauhea pula toimitsijoista ja olemme kiitollisia jokaisesta meidän vapaaehtoisesta.

Myös sakkorangaistus sekä toimitsijakiellot ovat Korihaiden mielestä ristiriidassa kurinpitosääntöjen kanssa, sillä toimitsijat eivät edusta seuraa eikä sääntörikkomus ollut joukkueen tai kenenkään sen jäsenen tekemä. Liitto kumosi sunnuntaina Korihaiden sakkorangaistuksen, koska uusintaottelu oli määrätty jälkikäteen.

– Liiton päätös rangaista vapaaehtoisia on todella surullista, mikä vaikeuttaa tulevaisuudessakin vapaaehtoisten houkuttelemista töihin, Santanen harmitteli.

Korisliigassa myös Kouvojen joulukuinen tekninen tappio BC Nokialle on herättänyt ihmettelyä. Ottelulle ei löytynyt korvaavaa pelipäivää eikä ottelua saanut pelata runkosarjan ja jatkosarjan välisenä aikana, mutta Korihait–Pyrintö-ottelu kuitenkin määrättiin kyseiselle ajanjaksolle.

Kouvot valitti asiasta, mutta liittohallitus ei käsitellyt asiaa valitusajan umpeuduttua. Kouvot ilmoitti sunnuntaina päätöksen jälkeen valittavansa asiasta urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Liiton toiminta on kirvoittanut mielipiteitä liigaseurojen keskuudessa. Myös ensimmäistä vuotta koripallon parissa työskentelevällä Santasella on mielipide asiasta.

– Ei siinä toiminnassa ole johdonmukaisuutta. En edes tiedä, mitä uskallan sanoa lehteen, mutta en näe mitään logiikkaa siinä, miten päätöksiä tehdään. Välillä päätetään sitä ja tätä ja välillä ei reagoida mitenkään. Tosi erikoista toimintaa, Santanen toteaa.

Korihait on esittänyt vaatimuksen urheilun oikeusturvalautakunnalle, että valitus käsiteltäisiin maanantain aikana. Vielä on siis epävarmaa, pelataanko uusintaottelua huomenna.

– Elämme siinä ajatuksessa, että huomenna pelataan ja varaudumme siihen. Mutta tällä hetkellä emme tiedä mitään varmaksi. Jos valitus menee läpi, niin alkuperäinen ottelu astuu jälleen voimaan. Toivottavasti päätös tulisi tämän päivän aikana, Santanen toivoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän