Lapsilisiin korotuksia – Monilapsiset perheet hyötyvät

0
Alle 3-vuotiaasta lapsesta maksettavaa lapsilisää korotetaan 26 eurolla kuukaudessa 1.4.2024 alkaen.

Monilapsiset perheet saavat vuoden alusta alkaen enemmän lapsilisiä.

Perheen neljännestä lapsesta maksettava lapsilisä nousee 10 euroa runsaaseen 173 euroon kuukaudessa. Viidennestä ja jokaisesta seuraavasta lapsesta maksetaan runsaat 192 euroa kuukaudessa.

Lapsilisät ovat ensi vuonna siis: yhdestä lapsesta 94,88 e/kk, toisesta lapsesta 104,84 e/kk, kolmannesta lapsesta 133,79 e/kk, neljännestä lapsesta 173,24 e/kk ja viidennestä ja jokaisesta seuraavasta lapsesta 192,69 e/kk.

Alle 3-vuotiaasta lapsesta maksettavaa lapsilisää korotetaan 26 eurolla kuukaudessa 1.4.2024 alkaen. Korotettua lapsilisää maksetaan sen kuukauden loppuun, jonka kuluessa lapsi täyttää 3 vuotta.

Yksinhuoltajakorotus kasvaa viisi euroa 73,30 euroon kuukaudessa. Yksinhuoltajakorotusta maksetaan jokaisesta lapsesta, josta vanhempi saa lapsilisää. Korotuksen saa, vaikka lasten vanhemmilla olisi yhteishuoltajuus.

Kela tekee ensi vuoden korotukset lapsilisiin automaattisesti, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Lapsilisä maksetaan kuukausittain 26. päivänä. Jos 26. päivä on lauantai, sunnuntai, maanantai tai arkipyhä, lapsilisä maksetaan edeltävänä pankkipäivänä.