Lauri Viinikkala Sarka-museon johtoon

0
Uusikaupunkilaissyntyinen filosofian tohtori Lauri Viinikkala on valittu Loimaan maatalousmuseo Sarkan johtajaksi.

Uudestakaupungista kotoisin oleva filosofian tohtori Lauri Viinikkala on valittu Suomen maatalousmuseo Sarkan johtajaksi. Viinikkala on toiminut aiemmin muun muassa Liedon Vanhalinna-säätiön toiminnanjohtajana ja Vanhalinnan museon johtajana. Viinikkala aloittaa Sarka-museon tehtävissä maaliskuussa.

Suomen maatalousmuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä toteaa tiedotteessa, että Loimaalla sijaitseva Sarka saa Viinikkalasta aktiivisen moniosaajan, joka pystyy tuomaan uusia ja kiinnostavia näkökulmia sekä kertomisen tapoja Suomen maatalouden historiaan, nykypäivään sekä tulevaisuuden haasteisiin.

Viinikkala on väitellyt tohtoriksi Turun yliopiston Suomen historian oppiaineesta vuonna 2019. Hänen aiheenaan oli yhdistetyn todellisuuden hyödyntäminen menneisyyden esittämisessä museoissa ja kulttuurimatkailussa.

Väitöskirjatyön yhteydessä Viinikkala toimi yhteistyössä useiden museoiden sekä matkailu-, markkinointi- ja teknologia-alan yritysten kanssa.

Sarka toimii valtakunnallisena maatalouden vastuumuseona, jota hallinnoi Suomen maatalousmuseosäätiö. Museon toimintaa tukevat pääasiassa opetus- ja kulttuuriminiteriö ja Loimaan kaupunki. Museossa on kolme pysyvää näyttelyä sekä vaihtuvia näyttelyitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän