Lohisoppaa Kalarannasta ja trubaduuri Sotkamosta – viimeisessä henkilöjunavuorossa oli tunnelmaa

0
Viimeinen henkilöjuna Uki - Turku 31.12. 1992.

-Kalarannan seisakkeella olikin uudenvuoden aattona kuultavissa historian siipien havinaa, kun viimeistä edestakaista junavuoroa saateltiin matkaan. Tarjolla oli lohisoppaa, sämpylöitä ja juomaa. Myös väkeä oli liikkeelleä runsaasti: moni halusi kokea junalla matkustamisen elämyksen niin kauan kuin se oli Uudessakaupungissa mahdollista. Uudenvuoden aaton kaltaisilla matkustajamäärillä henkilöliikenne  Uudenkaupungin Ja Turun välillä olisikin varmasti jatkunut.

Näin Uudenkaupungin Sanomissa kuvailtiin 5.1. 1993 henkilöjunaliikenteen päättymistä Uudenkaupungin ja Turun välillä.

VR:n päätös henkilöjunaliikenteen lakkauttamisesta Uudenkaupungin ja Turun välillä oli tullut kaikille yllätyksenä. Tästäkin huolimatta viimeisellä junavuorolla oli tungosta ja tunnelmaa ja jopa elävää musiikkia.

Oheiset kuvat toistaiseksi viimeisestä henkilöjunavuorosta Uudestakaupungista Turkuun löytyivät lehden arkistoista.

Konduktööri Tarmo Ämmälällä ei ole enää käyttöä Uudenkaupungin kyltille.
Isoisän aikainen VR:n ansiomerkki komeili ”diplomimatkustajan Hiltu Sallisen mustassa hatussa. Taiteilija Sallisen hattu herätti ihastusta konduktööreissäkin, kuvassa Tauno Leinikka ja Pentti Valtanen.
Paluumatkalla junaan ilmestyi trubaduuri Antti Klemetti Sotkamosta.
Kalarannan asemalla viimeisen junavuoron matkustajille tarjottiin lohisoppaa. Soppa-aterialla kävi myös kaupunginjohtaja Erkki Lahikainen puolisoineen.