Näyttelyn päätähtenä on Suomen luonto

0
Luonto ja erityisesti Lapin maisemat toimivat taiteilija Päivi Suomen innoittajina.

Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa avautui maanantaina Päivi Suomen taidennäyttely ”Suomen luonto”. Nimensä mukaisesti näyttelyn tähtenä loistaa luonto, aina meren rannalta Lapin erämaihin.

– Rakastan luontoa ja luonnossa liikkumista. Olen kolunut läpi lähes kaikki maamme kansallispuistot ja viihdyn pitkiä aikoja vuodesta Lapissa, kertoi Pyhäjärven rannalla Säkylässä asuva Suomi.

Matkoiltaan hän tallentaa kuvia maisemista niin valokuvaamalla kuin oman mielensä syvyyksiin. Maisemien lisäksi maalauksissa esiintyy toisinaan eläinhahmoja, muun muassa poroja. Maalaukset syntyvät värejä sormin, puukolla ja valuttamalla maalaamalla.

– En koskaan käytä perinteistä sivellintä. Se ei vain ole minun juttuni, totesi Suomi.

Sen sijaan pitkän uran taiteilijana tehneen Suomen juttu ovat värit.

– Minulla on selkeitä värikausia. Väreillä pystyy hyvin myös ilmentämään vuodenkiertoa luonnossa, selvitti Suomi.

Päivi Suomi on maalannut 1990-luvun alkuvuosista lähtien. Hän on ollut ja on yhä innokas järjestämään näyttelyjä.

– Uudessakaupungissa edellinen näyttelyni tosin oli 1990-luvulla, jolloin maalasin vielä akvarelleja. Nykyään työni ovat joko öljyväri- tai akryylitöitä. Olen pitänyt yksityisnäyttelyjä myös ulkomailla, Ruotsissa, Saksassa ja Espanjassa sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin.

Crusellin näyttely on yleisölle avoinna 24.1. – 17.2.

– Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, olen itse paikalla Cruselissa kertomassa töistä torstaina 16. helmikuuta. Tervetuloa kaikki viimeistään silloin tutustumaan töihini, toivoi Päivi Suomi.