Perheet mukaan leikkipuistojen suunnitteluun – Kaupunki etsii kilpailutusraatiin osallistujia kolmelta asuinalueelta

0
Toivo Laiho ja muut lapset viihtyvät hyvin Varismetsän seikkailuradalla.

Uusikaupunki uudistaa tänä keväänä Salmen, Pappilanpellon ja Janhuan leikkipuistot. Kaupunkisuunnittelu on jo pyytänyt alan yrityksiltä tarjouksia puistojen suunnittelusta ja rakentamisesta. Pappilanpellon ja Janhuan leikkipuistojen suunnitteluun ja rakentamiseen on varattu 40 000 euroa, Salmen 90 000 euroa. Jokaiselle puistolle on valittu teema, joka yrityksen pitää ottaa huomioon suunnittelussa. Janhualla teemana on merellisyys, Pappilanpellossa Kalannissa sekä Salmella luonto.

Puistot on tarkoitus uudistaa jo tänä keväänä ja kilpailutus käydään siis nopealla aikataululla. Nyt kaupunki toivoo, että jokaiselta alueelta tulisi myös lapsiperhe mukaan valitsemaan voittajaa. Raadin pitää ottaa kilpailutussäännöt huomioon, mutta myös perhe pääsee antamaan oman mielipiteensä suunnitelmasta. Uudenkaupungin Sanomat on mukana valintatilanteessa, siksi olisi toivottavaa, että perhe suostuisi myös lehtikuviin ja haastateltavaksi. Kaupungin puolelta raadissa ovat kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén ja kaupunginpuutarhuri Saija Peltola.

Raati kokoontuu kaupungintalo Mörnessä perjantaina 10.2. kello 12.30. Ainakin toisen vanhemman pitäisi päästä silloin lasten kanssa Mörneen. Jos raatiin tarjoutuu monta perhettä, osallistujat valitaan arvalla.

Asiasta kiinnostuneiden perheiden pitää ilmoittautua tammikuun loppuun mennessä osoitteeseen: toimitus@uudenkaupunginsanomat.fi