Ravintolat vetävät jälleen

0

Ravintoloiden keikkatarjonta palautui jo viime syksynä ennalleen, vaikka korona-ajan rajoitukset pysäyttivät livemusiikki-illat lähes kokonaan. Myös tälle keväälle on hyvä keikkatahti. Esimerkiksi helmikuussa Uudenkaupungin ravintoloissa nähdään useita artisteja ja bändejä.

Ravintoloissa on huomattu, että nuoret asiakkaat ovat palanneet nauttimaan musiikista, mutta keski-ikäisiä asiakkaita on selvästi vähemmän kuin ennen koronaa (US 21.1.2023). Ilmiö on harmillinen, sillä jos keikat eivät vedä riittävästi yleisöä, ei niitä kannata järjestää. Samaa ilmiötä on ollut havaittavissa myös teattereissa ja konserteissa, että etenkin varttuneempi väki on lähtenyt varovasti liikkeelle. Teatterisalit ja konsertit ovat kuitenkin alkaneet jo täyttyä.

Minkälaista ohjelmaa ihmiset sitten kaipaisivat ravintoloihin, tätä kysyimme Uudenkaupungin Sanomien omassa verkkokyselyssä. Reilusta 70 vastaajasta kolme neljästä koki, että esiintyjät houkuttelevat enemmän nuoria. Keski-ikäisille toivottiin omaa tarjontaa. Kyselyssä moni ehdotti sitäkin, että live-esiintyjät aloittaisivat keikkansa aiemmin. Ehkä koronarajoitusten aikana ihmiset huomasivat, että on kivampi käydä viihteellä niin, että seuraavana aamuna herää pirteänä.

Uudenkaupungin ravintolat tarjoavat hyvin karaokea, mutta lehtemme kyselyssä vastaajat toivoivat lisää yhteislaulutilaisuuksia. Uudenkaupungin Teatteri vastaa näihin toiveisiin, sillä teatteri järjestää helmikuussa yhteislaulutilaisuuden, jossa lauletaan suositun Vuonna -85 -musikaalin biisejä.

Kyselyssä ravintoloihin toivottiin myös muita teemallisia iltoja sekä bingoja ja tietovisoja lisää. Ravintoloihin toivotaan siis hyvin monipuolista ohjelmaa.

Teija Uitto