SSS: Korihaiden ja Pyrinnön ottelu selvityksessä

0
Grant Audu upotti Pyrintö-ottelussa piste-ennätyksensä (17) ja oli joukkueen paras plusmiinus-pelaaja (+18). Kuva: Eero Siivonen

Korihaiden viime vuoden viimeinen ottelu miesten Korisliigassa on noussut uudelleen käsittelyyn. Korihait voitti Tampereen Pyrinnön pistein 84–81, mutta Salon Seudun Sanomien Ruudun lähetyksestä tekemän tarkistuksen mukaan ottelun olisi pitänyt päättyä lukemiin 83–83.

– Asia on meillä nyt selvityksessä. Asianomaisilta on pyydetty selvitykset, jonka jälkeen katsotaan, meneekö tämä sääntö- ja kurinpitoyksikön käsittelyyn. Tänään (4.1.) on selvitysten takaraja, ottelua paikan päällä seurannut Koripalloliiton kilpailupäällikkö Tom Westerholm kertoi keskiviikkona iltapäivällä Salon Seudun Sanomille.

Ottelun pöytäkirjaan päätyi useampia virheitä, kun pisteitä jäi merkitsemättä ja merkittiin väärin. Ensimmäisenä epäkohdan huomasi lehden mukaan Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen, joka valmisteli videoklippejä seuraavaan otteluun.

– Sulatan mitä tahansa, koska elämä on epäreilua. Enemmän minua huolestuttaa se, että pystyisikö joukkue sulattamaan sitä? Olemme tosi herkässä tilassa. Jos tulos pysyy voimassa, niin joukkue joutuu pahaan paikkaan, Sopanen kertoi.

Korihait ja Pyrintö kohtaavat sattumalta uudestaan huomenna perjantaina Pyynikillä.

Vastaavaa tapausta ei löydy ihan lähihistoriasta. Ilta-Sanomien mukaan hieman alle kuusi vuotta sitten Seagull–Kobrat-ottelussa jäi korjaamatta yksi ylimääräinen kori. Silloin tulokseen ei kajottu, mutta toimitsijoille määrättiin seuraamuksia. Ilta-Sanomien haastattelema Westerholm muistuttaa, että tilanne on erilainen, koska virheitä oli Korihaiden ja Pyrinnön ottelussa useita.