Synttärisankari Sarcevic johdatti Korihait harvinaiseen voittoon Salossa – Edellisen kerran haiparvi on voittanut Vilppaan lokakuussa 2013

0
Bojan Sarcevicin ja Prince Oduron pallonskriinityöskentely oli yksi monista avainasioista Korihaiden ensimmäiseen voittoon Salohallista sitten vuoden 2011.

Lauantaina 35-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Bojan Sarcevic on ehtinyt 619 Korisliiga-ottelun aikana tekemään monenlaisia urotöitä. Syntymäpäivänsä kunniaksi kapteeni johdatti Korihait sellaiseen temppuun, jota ei haiparvi ole kyennyt tekemään sitten vuoden 2013 eli voittamaan Salon Vilppaan. Lauantaina Salossa Korihait otti loistavan joukkuepelin ansiosta jatkoaikavoiton viikinkiryhmästä lukemin 101–98.

Salohalli on vastustajille ollut perinteisesti vaikea paikka, ja tällä kaudella Korihait oli vasta kolmas joukkue, joka pystyi kaapimaan voiton Salosta. Edellisen kerran haiparvi juhli voittoa Salossa 23. lokakuuta 2011.

Sarcevic on kokenut Kauhajoella pelatessaan Salohallin fanaattisen kotiyleisön ärsyttelyt eikä lauantainakaan kapteeni jäänyt värittömäksi hahmoksi. Kolme nopeaa virhettä ensimmäisellä puoliajalla sytytti kotiyleisön, mutta myös itse kapellimestarin. Toisen ottelunsa loukkaantumisen jälkeen pelannut Sarcevic teki lopulta 21 pistettä, 12 syöttöä ja kahdeksan levypalloa.

– Se oli aika ok peli, mutta heitin kolmoset 2/10. Se on tosi huono saldo, mutta me voitimme silti ja se kertoo, millainen joukkue me ollaan. Ei olla vain yhden pelaajan onnistumisien varassa, Sarcevic totesi.

Korihaiden voitto oli nimenomaan joukkueen voitto, sillä onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Prince Oduro (22 pist/5 lev) oli korin alla vahvana. Nick Stampley (17/9) taisteli irtopalloista aina viimeiseen asti. Kaikki kahdeksan pisteille yltänyttä pelaajaa tekivät kuusi pistettä tai yli.

– Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun pelasimme oikeasti hyvin joukkueena, Sarcevic huomautti.

Vierailijat aloittivat ottelun erinomaisesti johtaen ottelua jo 15 pisteellä ensimmäisellä puoliajalla ja toisellakin puoliajalla johto kävi kymmenessä. Vilpas kuitenkin kuroi eron aina umpeen ja kolmannen neljänneksen lopussa karkasi suurimpaan johtoonsa (69–62).

Niin vain Korihait tuli jälleen takaisin ja Joni Herralan (6/5 syöttöä) kolmonen kuusi sekuntia ennen loppua vei vieraat johtoon 91–89. Onni ei kuitenkaan osunut vielä kohdalle, sillä Vilppaan Perttu Blomgren (12) vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoaika eteni kori korista, mutta silti Korihailla oli pientä yliotetta Vilppaan sortuessa menetyksiin ja virheisiin. Kriittiseksi ottelun ratkaisuksi nousi Oduron vapaaheittotyöskentely. Varsinaisen peliajan lopun sekä jatkoajan aikana Oduro heitti vaparit 5/6 (koko ottelussa 6/8), vaikka kauden keskiarvo on surkea 49%. Omatakeista heittotyyliä on myös silmin nähden harjoiteltu luonnollisemman näköiseksi.

Päävalmentaja Tero Vasell oli ottelun jälkeen tyytyväinen, että kahden surkean vieraspelin jälkeen joukkue sai energiatasot ylös tälle reissulle ja osoitti sitkeyttä ja periksiantamattomuutta.

– Ollaan saatu hyviä opetuksia siitä, kun kamppailupelaaminen ei ole läsnä, me hävitään Korisliiga-joukkueille 40–50-pistettä. Mutta sitten, kun me tullaan tappelemaan, ottamaan juttuja pois vastustajalta ja otetaan muutama mustelma, niin silloin me voidaan kiusata jengejä, Vasell kiteytti.

Sarcevicin saaminen sairastuvalta on helpottanut otteluun valmistautumisia, kun Korihaiden pelisysteemi on luonnollisesti rakennettu kapteenin ympärille.

– Kun hän pelaa tasolla, jossa antaa otteluissa 12 syöttöä, niin silloin moottori toimii, vaikka hän ei ole vielä edes täydessä iskussa.

Alkuperäisen ohjelman mukaan Vilpas-ottelu olisi päättänyt Korihaiden runkosarjan, mutta päätöspeli pelataankin tiistaina, kun perjantaina mitätöity 30.12. pelattu ottelu Pyrintöä vastaan pelataan uudestaan Pohitullissa.