Tarjontaa on, väkeäsaisi olla enemmän – Alkuvuoden aikana ravintoloissa voi nähdä suomirock-legendan ja nousevia artisteja

0
Uudenkaupungin ravintolat ovat koronavuosien jälkeen tarjonneet jälleen aimo annoksen elävää musiikkia.

Parin hiljaisen koronavuoden jälkeen ravintolat alkoivat tarjoilla viime vuoden loppupuolella jälleen enemmän elävää musiikkia. Suurempia ja pienempiä artisteja ja bändejä esiintyi monissa eri uusikaupunkilaisravintoloissa ja sama on jatkunut tänä vuonna.

Sekä Hotelli-ravintola Havussa että Bar M’Ukissa keikkoja oli syksyn ja alkutalven aikana useampia. Myös kävijöitä oli, mutta enemmänkin olisi mahtunut.

– Nuoriso käy hyvin, mutta hiukan vanhempi porukka on kyllä jämähtänyt kotisohville, toteaa Havua pyörittävän Gemma Groupin toimitusjohtaja Mikko Mäkelä .

Saman on todennut M’Ukin yrittäjä Antti Rautala .

– Ihmiset ovat löytäneet paikalle koronavuosien jälkeen, mutta valitettavasti vähemmissä määrin aikaisempiin vuosiin verrattuna. Varsinkin varttuneemmasta väestä on käynyt yleisökato.

Rautala sanoo, että jotkut bändit on tietoisesti valittu houkuttelemaan vanhempaa väkeä ja taas vastapainoksi on nuorille suunnattuja esiintyjiä.

– Keikoilla käy ihan kaiken ikäistä väkeä, toki artisti tai bändi voi vaikuttaa ikähaitariin.

Alkaneelle vuodelle on sovittu jo lukuisia keikkoja.

– Meillä on tammikuu hiljaisempaa, mutta sitten helmikuussa alkaa taas livemusiikki. Sieltä on tulossa esimerkiksi Nebi , Sircus Ilotalo, Geenipop, Katri Ylander , Mäkelä luettelee.

Rautala sanoo, että alkuvuodelle on luvassa 2–3 keikkaa kuukaudessa.

– Ainakin nimekkäimmästä päästä voitaisiin nostaa alkuvuoden bändeistä legendaarisen Miljoonasateen, jolla on useita kaikkien tuntemia hittibiisejä, sekä paljon kysytyn Atomirotan, joka on nyt ravintolarajoitusten takia jouduttu siirtämään useampaan otteeseen.

Havussa vieraili viime syksyn aikana useampi nuoremman väen suosikki. Mäkelä sanoo esimerkiksi Sexmanen , joka oli viime vuoden suosituin esiintyjä Havussa.

Rautala puolestaan nostaa esille jo parikymmentä vuotta esiintyneen rock-yhtyeen.

– Uniklubin keikka nousee ensimmäisenä mieleen. Se odotetusti toi erittäin hyvin väkeä ja oli kovan luokan satsaus.

Havu ja M’Uki eivät ole suinkaan ainoita ravintoloita, joissa voi kuulla alkuvuoden aikana elävää musiikkia. Myös keskustaajaman ulkopuolella tapahtuu.

– Helmikuussa on ensimmäinen keikka lyöty lukkoon ja sen jälkeen on lisää luvassa, kertoo ravintola BlueTimea Kalannissa pyörittävä Sultan Karagülle .

BlueTimessa järjestettiin loppuvuoden aikana muutamia tapahtumia, joissa kävi kaiken ikäisiä ihmisiä.

Uusikaupunkilaisista puhutaan usein, että valitetaan, kun mitään ei tapahdu, mutta ei sitten kuitenkaan lähdetä, kun jotain on. Ravintoloitsijat kannustavat kansaa liikkeelle.

– Mielestäni ympäri kaupunkia järjestetään hienoja tapahtumia, teatteria ja livemusiikkiesityksiä ja elämyksiä. Olisi hienoa myös saada ihmiset liikkeelle runsaammin. Enemmänkin varmasti järjestettäisiin, jos porukkaa saataisiin liikkeelle paremmin, eikä jäisi kotisohville, Rautala sanoo.

Mäkelä on samoilla linjoilla.

– Kyllä tämäkin riippuu hyvin paljon kuluttajien omasta aktiivisuudesta. Jos ei missään käydä, niin turha tapahtumiakaan on järjestää. Olisi hienoa, jos kaikki olisivat aktiivisia oman ”kylän” tapahtumien kohdalla ja kävisivät niissä.

Myös Karagülle kannustaa ihmisiä liikkeelle.

– Kaikki vain rohkeasti osallistumaan ja kannustamaan, niin ravintoloilla on paremmat mahdollisuudet jatkossakin tehdä ohjelmaa ja ottaa ihmisiä huomioon enemmän.

Havussa ja M’Ukissa ihmisten houkuttelu ei rajoitu vain musiikkiin. Pikkujouluaikaan Havussa oli tarjolla stand up -keikkoja ja keväällekin on suunniteltu muuta ohjelmaa. Myös Rautala ja Karagülle sanovat, että mahdollisesti muutakin ohjelmaa on luvassa.

Kaikissa kyselyyn vastanneissa ravintoloissa voi myös laulaa karaokea.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän