Ukipoliksesta tuli näkyvämpi osa katukuvaa

0
Ukipoliksen toimitusjohtaja Katariina Torvinen on esittelee tyytyväisenä uusia toimitiloja.

Vakka-Suomen seutukunnan yritys- ja elinkeinotoimintaa palveleva kehittämisorganisaatio Ukipolis Oy on muuttanut Uudessakaupungissa uusiin toimitiloihin. Ukipoliksen työntekijät tavoittaa nyt torin kupeelta, etätyötila Messin seinänaapureina.

– Se että toimimme etätyötila Messin kanssa vierekkäin on valtavan iso etu, erityisesti meidän Uusyrityskeskuksen asiakkaille. Aloitteleva yrittäjä saa tarvitsemansa neuvontaa ja tarvittaessa ilmaista työtilaa saman oven takaa, totesi Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen.

Samoilla linjoilla on Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen .

– Tällaista toimitilaa, jossa luontevasti kohtaa esimerkiksi muita yrittäjiä ja ihmisiä, joilla on monipuolista kokemusta yritystoiminnan aloittamisesta ja kehittämisestä, voidaan pitää eräänlaisena tämän kokoiseen kaupunkiin sopivana yrityshautomona, selvitti Jarkko Heinonen.

Muutto kaupungin keskustaan tuo koko Ukipoliksen toiminnan näkyvämmäksi ja lähemmäs kuntalaisia.

– Uskon, että myös satunnaiset kohtaamiset lisääntyvät kun Ukipoliksen työntekijät käyvät vaikkapa keskustan lounasravintoloissa. Sattumalla oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan käydyillä keskusteluilla voi olla hyvinkin kauaskantoisia, positiivisia vaikutuksia, muistutti Torvinen.

Ukipoliksen muutto varmisti osaltaan myös sen että kaupungin määräaikaisena hankkeena alkanut etätyötilakokeilu sai jatkoa ja on nyt vakiintunut osa Uudenkaupungin palveluvalikkoa.

– Onnistuneen hankkeen jälkeen katsoin, että on hienoa päästä jatkamaan hyvin suunniteltua ja kehiteltyä toimintaa, kertoi etätyötila Messin nykyinen vetäjä Sirkka-Leena Haapanen .

Etätyötila Messin tarjoaa monipuoliset ja yhteisölliset työskentelypuitteet niin aloitteleville yrittäjille kuin jo vakiintuneemmille yksinyrittäjille ja myös etätyöntekijöille. Tervetulleita ovat myös yhdistykset, matkailijat ja muut ulkopaikkakuntalaiset, esimerkiksi alueella mökkeilevät.

– Tilat mahdollistavat myös monenlaisten tapahtumien järjestämisen, sillä käytössä on työpisteiden lisäksi muun muassa asiakastapaamisiin ja laajempiinkin kokouksiin soveltuvia neuvottelutiloja, muistutti Haapanen.