Ukrainaan on lähdössä Uudestakaupungista avustuskuorma

0
Hyväkuntoisille matoille on tarvetta Ukrainassa. Niillä voi mm. peittää pommituksissa särkyneet ikkunat.

– Onko varastoihisi kertynyt siistejä käyttämättä jääneitä mattoja, peittoja, tyynyjä tai muita nukkumatarvikkeita? Et ole malttanut heittää niitä poiskaan ja onneksi näin lienee käynyt monen kohdalla, kyselee Mirjam Valopaasi Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnasta.

 

Ja syystä, sillä Uudestakaupungista on eri seurakuntien yhteistyönä lähdössä viikon seitsemän alkupuolella avustuskuorma Ukrainaan.

Tähän kuormaan on kaikkien mahdollista lahjoittaa sotatalvessa paleleville ihmisille mattoja, peittoja, tyynyjä, makuupusseja, petauspatjoja, villasukkia ja käsineitä elämää helpottamaan.

– Muuta vaatetavaraa ei oteta tähän avustuskuormaan. Erityisesti matoista on kova tarve rikkoutuneiden ikkunoiden tilkitsemisessä ja pehmentämään kellareiden sementtilattioita, kertoo Valopaasi.

Lahjoitetut tavarat kuljetetaan kuorma-autolla ja luovutetaan ilman välikäsiä ja hallinnollisia kustannuksia. Vastaanottava taho on Kiovan seudulla toimiva messiaaninen seurakunta, jonka Ukrainan valtio on hyväksynyt humanitäärisen avun vastaanottopaikkana. Sieltä talkooväki jakaa tavarat suoraan lähellä sodan etulinjaa oleviin yksityiskoteihin, joissa ihmiset lämmityksen puutteessa yrittävät arjestaan selvitä.

Lahjoitustavara tuodaan jätesäkeissä vastaanottopisteisiin. Uudessakaupungissa voi säkin viedä Helluntaiseurakunnan toimintakeskukseen (Ylinenkatu 13) viikoilla 5 ja 6 aina tilaisuuksien yhteydessä, tai lauantaina 4.2. klo 14 – 16 tai torstaina 9.2. klo 17 – 19.

Toinen vastaanottopiste on Pyhämaan kirkonkylässä Nuorisoseurantalolla: Siellä tarjoillaan maanantaisin ja perjantaisin lounasta klo 11 – 13 välillä. Lahjoitustavaroita otetaan vastaan näinä viikonpäivinä klo 8.30–13.30 välisenä aikana viikkojen 5 ja 6 aikana. Viikolla 5 siellä myös syödään ukrainalaista ruokaa, ja lounaiden tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Kirkon Ulkomaan Avun kautta Ukrainan lapsille.

Kuorma-autoa kuljettaa kokenut Ukrainan avustustyöntekijä Markku Toimela , jolle tämä matka Ukrainaan on jo kuudes vuoden sisällä. Markku Toimela on tullut tunnetuksi jo avustustyöstään Pohjois-Koreassa, jossa hän on käynyt kolmekymmentä kertaa organisoiden paikallisten kanssa perunaviljelyn kehittämisprojektin ja avustanut sairaaloiden rakennushankkeissa.

Avustuskuorman viemisen lahjoitusvaroin on organisoinut yhteiskristillinen Samaria-yhdistys, joka järjestää ja ylläpitää syrjäytyneille ja päihdeongelmaisille tukiasuntoja, hoito- ja kuntoutuskoteja eri puolella maatamme.

– Tarvikkeiden tulee olla siistejä ja ehjiä. Säilytyksessä olleita mattoja ja peittoja ei tarvitse ryhtyä pesemään, mutta tuuletus raikkaassa talvisäässä voi olla tarpeen.

Jos tarvitset kuljetusapua tavaroillesi tai haluat kysyä lisää projektista, niin soita Jukka Valopaasi, 044-2957510.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän