Uudessakaupungissa pelatun Korihait–Pyrintö-ottelun tulos jää voimaan – Korihaille sakkorangaistus ja toimitsijakieltoja

0
Korihait–Pyrintö-ottelu uusitaan.

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on lauantaina 7. tammikuuta päättänyt jättää 30.12.2022 pelatun Korisliiga-ottelun Korihait–Pyrintö lopputuloksen (84–81) voimaan.

Salon Seudun Sanomat uutisoi viime keskiviikkona ottelun lopputuloksen olleen todellisuudessa 83–83. Koripalloliiton tekemän selvityksen mukaan videotallenteelta on voinut todeta seitsemän ottelutilanteeseen vaikuttavaa virhettä ottelun ensimmäisellä puoliajalla pöytäkirjassa, tilastoissa sekä tulostaululla.

– Toiminta vaikuttaa olleen lähinnä huolimatonta useissa kohdin ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Toimitsijoiden keskinäinen kommunikaatio on ottelun aikana ollut ilmeisen puutteellista, sääntö- ja kurinpitoyksikkö toteaa päätöksessään.

Ottelutuloksen mitätöimiseen ei ole yksikön mukaan perusteita, mutta ottelun toimitsijat ovat menetelleet virheellisesti. Yksikkö katsoi, että toimitsijoiden rankaiseminen ilman tahallisuutta muutoin kuin lievästi, ei ole otteluiden järjestämisen kannalta tai muutenkaan lajin edunvalvonnan näkökulmasta tarpeen.

Yksikkö on antanut ottelun kirjurille, apukirjurille ja kahdelle tilastoijalle yhden ottelun toimitsijakiellon 17. tammikuuta pelattavaan Korihait–Kobrat-otteluun. Lisäksi UU-Korihait ry:lle tuomittiin 2 000 euron sakko. Yksikkö määräsi kolmeen seuraavaan Korihaiden kotiotteluun komissaarin, jonka kustannuksista vastaa seura.