Vakkavetin palveluille olisi lisäkysyntää – Laajenemisen esteenä eläinlääkäripula

0
Hannele Koivulan (vas.) omistamassa Vakkavetissä on tällä hetkellä hänen lisäkseen töissä toinen eläinlääkäri, viisi pieneläin- tai klinikkaeläinhoitajaa, yksi harjoittelija ja yksi oppisopiumusopiskelija. Mukaan kuvaan ehtivät hoitaja Janissa Nieminen (2. vas.), opiskelija Saana Nuotila ja harjoittelija Ida Kauppila (oik.).

Eläinlääkäri Hannele Koivula avasi Vakkavet-eläinlääkäriaseman Uuteenkaupunkiin toukokuussa 2019. Silloin hänen lisäkseen asemalla työskenteli yksi hoitaja. Parissa vuodessa toiminta on laajentunut niin, että hän työllistää tällä hetkellä myös toisen eläinlääkärin, viisi pieneläin- tai klinikkaeläinhoitajaa sekä harjoittelijan ja oppisopimusopiskelijan.

– Toimin aiemmin kunnallisen eläinlääkärin tehtävissä Raumalla ja Mynämäessä ja yritin ohjata eläimiä jatkohoitoon Uuteenkaupunkiin. Silloin huomasin, että täällä olisi todella kova kysyntä eläinlääkäripalveluille, Pyhärannassa asuva Koivula kertoo.

Hän palkkasi toisen lääkärin rinnalleen jo ensimmäisen vuoden aikana. Nyt tehtävää hoitaa Laitilassa asuva Henna Aho.

– Meillä on ollut sijaisia lyhyissä pätkissä, mutta eläinlääkäreistä on valtava pula ja esimerkiksi turkulaisten näkökulmasta Uusikaupunki on syrjässä. Onneksi Henna sattui asumaan näillä kulmilla, Koivula lisää.

Koivulalla olisi tälläkin hetkellä tarvetta toiminnan laajentamiselle, koska kysyntää on ja kaikille halukkaille ei riitä vapaita aikoja. Vakkavetin aukioloaikoja laajennettiin viime syksynä ja se on auttanut osittain.

– Palkkaisin vaikka heti melkein täysillä työtunneilla kolmannen eläinlääkärin, jos heitä vain olisi tarjolla. Teen iltaisin ja viikonloppuisin yrityksen paperitöitä, mutta hoitaisin ne mielelläni työpäivän aikana, jos se vain olisi mahdollista, Koivula kertoo.

Tulevaksi kesäksi Koivula joutuu todennäköisesti lomien takia supistamaan yrityksen aukioloaikoja, mutta syksyllä Vakkavetin henkilökunnan määrä taas tasaantuu, ja silloin aukioloajat laajenevat jälleen uudestaan.

– Pulaa on myös valmistuneista ja jo kokemusta omaavista klinikkaeläinhoitajista. Toistaiseksi olen palkannut minulle töihin jokaisen, joka on tullut Vakkavetiin oppisopimuksella, Koivula sanoo.

Vakkavetin liikevaihto on kasvanut joka vuosi, mutta Koivula toteaa, ettei yksityisen eläinlääkäriaseman pyörittäminen silti kultakaivos ole.

– Palvelun hinnoitteluun on nostopaineita, tosin ei ehkä niin paljon kuin suurilla paikkakunnilla. Tämä on kuitenkin jatkuvaa tasapainoilua, Koivula sanoo.

Tällä hetkellä Koivula toivoisi, että kaupunki järjestäisi itäiseen keskustaan nykyistä enemmän parkkipaikkoja.

– Varsinkin, kun meitä lähimmille parkkipaikoille kasataan joka talvi ne muun itäisen keskustan kaduilta auratut lumet, hän huomauttaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän