Valmentajan painajainen päättyi onnellisesti – Voitto sinetöi UJK:n sarjapaikan

0
Juuso Metsä-Tokila laukoi 5-5-tasoituksen. Nuori pelaaja oli ottelussa muutenkin tehokas.

Jää-Kotkien kotipeli oli sellaista vuoristorataa, että hitaimmat olivat tippua kyydistä. Toisessa erässä homma ei ollut kenenkään hallussa, mutta yleisöllä oli varmasti kivaa. Maaleja mätettiin toisessa erässä huimat kymmenen kappaletta. Viimeisessä erässä Kotkat muisti myös puolustaa ja voitti sarjan hännillä olevan VG-62:n kakkosjoukkueen maalein 10–7.

Valmentajalle tällainen peli on sitä karmeinta mallia. UJK:n valmentaja Mika Ranta myötäili tätä ajatusta ja pisti jopa hiukan kovemman kommentin ilmoille.

– Taisi olla hirvittävin peli, missä olen ollut valmentajana, Ranta tokaisi.

Vaikka koutsi joutui välillä peittämään silmät kenttätapahtumilta, oli matsissa hyviäkin juttuja. Jyskeen pelin päällekkäisyys pakotti UJK:n hakemaan apua junioriosastolta. Sieltä ei saapunut pelkkää taustatukea, vaan verkkokypäräinen nuoriso otti onnistuneesti paljon vastuuta.

Kirkkaimpana loisti Juuso Metsä-Tokila , jolla on vielä vähän kokemusta miesten peleistä ja silti takoi peräti kuusi (4+2) tehopinnaa. Moni oma kasvatti on ensi kaudella jo vakiokalustoa miesten joukkueessa. Muista junnuista Jaani Peura antoi kolme syöttöä ja Jetro Karru kirjasi itselleen yhden maalin ja yhden syötön.

Kaoottisen toisen erän alussa Kotkat johti 3–1. Sitten tuli pimeitä hetkiä useampi ja vastustaja siirtyi 3–4-johtoon. Erän puolivälin jälkeen molemmissa päissä kolisi vuorotellen ja minuuttia ennen oltiin tilanteessa 5–6.

Niko Koski tasoitti ja lopputuloksen kannalta ehkä tärkeimmän maalin teki Kasperi Hirvasoja . Nopealiikkeinen hyökkääjä pisti vastustajan puolustajan nilkat solmuun ja sai houkuteltua maalivahdin eri nurkkaan. 7–6-osuma tuli vain kolme sekuntia ennen erätaukoa.

– Kasperilla on ollut isoja vaikeuksia maalinteossa ja se on ollut pukukopissa usein puheenaiheena. Oli tärkeä maali meille, mutta ennen kaikkea hänelle itselleen, Ranta kertoi.

Edellisten lisäksi Antti Saari , Markus Saarinen ja Lasse Loven viimeistelivät yhden osuman mieheen. Joona Uusitalo syötti Metsä-Tokilan maaleista kolme.

Kolme sarjapistettä jumbolta sinetöi samalla sarjapaikan. Viimeinen tippuu ja VG ei enää muita kiinni saa. UJK on tällä hetkellä seitsemäntenä ja sillä on hyvät mahdollisuudet hilata itsensä keskikastiin.

Tänään on harvinainen arkipäiväpeli, kun petolintu reissaa TuKV:n vieraaksi.

Teksti: Juha Laine, kuva: Mika Reinholm