Varhasta jo nyt hyötyä–Hyvinvointijohtaja raportoi aluevaltuustolle hyvinvointialueen startista

0
Hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen on tyytyväinen Varhan liikkeelle lähtöön.

Hyvinvointijohtaja Tarmo Martikainen raportoi aluevaltuustolle keskiviikkona, miten Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on onnistunut liikkeelle lähdössään.

Uuden jättiorganisaation toiminta rakennettiin käytännössä 10 kuukaudessa. Lähtökohtana oli 34 organisaatiota, joilla oli 47 potilas- ja asiakastietojärjestelmää.

– Nyt organisaatio on yhdistetty ja potilas- ja asiakastietojärjestelmiä on 15, Martikainen kertoi.

Uuden organisaation vastuulla on yli 23 000 työntekijää ja yli 1 000 kiinteistöä, joiden ylläpito, vartiointi ja kulkuluvat on hoidettu. Uudet tietotekniset järjestelmät on saatu teknisesti toimimaan. Palvelukanavat ja puhelinnumerot ovat toimineet pääosin hyvin, eikä tukipalveluissa ole ollut katkoksia.

Martikaisen mukaan uudistuksesta on jo saatu hyötyäkin, esimerkiksi Raision terveyskeskuksen vuodeosasto saatiin pidettyä auki, kun Tyksin lääkärit auttoivat.

Aluevaltuusto kiitti kattavasta selvityksestä ja merkitsi hyvinvointialuejohtajan antaman selvityksen tiedoksi.

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueelle omistajaohjauksen periaatteet ja konserniohjeen. Omistajaohjauksen periaatteet ohjaavat aluehallitukselle ja konsernijohdolle kuuluvaa omistajaohjauksen käytännön toteuttamista ja siihen liittyvää päätöksentekoa.

Periaatteet ovat voimassa hyvinvointialueen koko toiminnassa niin hyvinvointialuekonserniin kuuluvissa yhteisöissä kuin osaomistusyhteisöissä, hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa ja hyvinvointialueen sopimussuhteissa.

Hyvinvointialueen tytäryhteisöjä ovat Länsirannikon Työterveys Oy, Myllykoti Oy ja Oy Vasso Ab sekä Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy. Lisäksi konserniin kuuluu Tyksin koulutus- ja vapaa-ajanviettokeskuksen säätiö.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on seitsemän osakkuusyhteisöä, joissa omistusosuudet vaihtelevat 20 ja 50 prosentin välillä. Osakkuusyhteisöt ovat: Laitilan Terveyskoti Oy, 2M-IT Oy, Kaarea Oy, Puro Tekstiilihuoltopalvelut Oy, Suomen Keskinäinen Potilasvakuutusyhtiö Oy, Kiinteistö Oy Kuskinkuja ja Kiinteistö Oy Malminselkä.

Lisäksi Varsinais-Suomen hyvinvointialueella tulee olemaan pienempiä omistusosuuksia useista yhteisöistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän