Virolainen Baltic Workboats ja Työvene muodostavat yhdessä uuden Nordic Yards Group -laivanrakennusyhtiön

0
Uudenkaupungin Työvene Oy ja Baltic Workboats perustavat yhteisen laivanrakennusyhtiön Nordic Yards Groupin.

Uudenkaupungin Työvene Oy ja Baltic Workboats perustavat yhteisen laivanrakennusyhtiön Nordic Yards Groupin. Aluksi yritykset jatkavat toimintaansa itsenäisesti oman johdon, työntekijöiden ja brändin alaisuudessa. Laivanrakennus jatkuu molempien yhtiöiden Nasvan ja Uudenkaupungin tehtailla. Osapuolet ovat sopineet, etteivät ne paljasta hintaa tai muita kaupan ehtoja.

Baltic Workboatsin omistajan Margus Vanaseljan mukaan laivanrakennusyhtiö Työvene Oy:n 50 prosentin hankinta on merkittävä askel koko pohjoismaisella laivanrakennusmarkkinoilla, ja pidemmän aikavälin tavoitteena on luoda suurempi laivanrakennuskonsernialue.

– Kilpailu on korvattu yhteistyöllä, synergialla ja parhaan osaamisen yhdistämisellä. Yhdistämällä virolaisten ja suomalaisten laivanrakennusyritysten osaamista ja vahvuuksia voimme tarjota asiakkaillemme parhaat laivat, Vanaselja sanoo.

Työveneen omistaja ja toimitusjohtaja Juha Granqvist toteaa, että yritys on aina vertaillut toimintaansa kilpailijoihin ja Baltic Workboats on aina saavuttanut kilpailutuksissa korkeat pisteet.

– Vielä mielenkiintoisempaa on pystyä yhdistämään resurssimme ja osaamisemme ja pääsemme jatkossa yhdessä markkinoille, Granqvist lisää.

Jutun otsikkoa on muokattu 31.1. klo 8.30.