Yaralla työnseisaus helmikuussa – Ammattiliitto Pro ilmoitti kolmipäiväisestä lakosta

0
Yaran Uudenkaupungin tehdas.

Ammattiliitto Pro ilmoitti kolmen päivän työnseisauksesta kemianteollisuuden erikseen nimetyissä yrityksissä 13.–15. helmikuuta. Työnseisaus koskee myös Yaran Uudenkaupungin toimipaikkaa.

Työnseisauksen piirissä on kaikki kemianalan toimihenkilösopimuksen soveltamisalan mukainen työ, jota tehdään nimetyissä yrityksissä riippumatta siitä, minkä yrityksen palveluksessa toimihenkilö työskentelee.

– Kemian alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta on neuvoteltu marraskuusta 2022 alkaen, ja sitä ennen neuvoteltiin pari kuukautta palkkaratkaisusta. Pron lähtökohta on, että kaikkien toimihenkilöiden palkkakehitys turvataan riittävän suurella yleiskorotuksella. Tämä on nyt erityisen tärkeää hintojen voimakkaan nousun vuoksi. Palkalla on tultava toimeen, Pron kemian alan sopimusalavastaava Taru Reinikainen toteaa.

Pro on ilmoittanut myös ylityökiellosta, joka päättyy 10. helmikuuta.

Neuvottelut ovat venyneet poikkeuksellisen pitkiksi, ja osapuolten näkemyserot palkankorotuksista ovat edelleen suuret. Työpaikoilta tulleiden viestien mukaan riittävä palkankorotus kaikille maksettavana yleiskorotuksena koetaan niin tärkeäksi, että sen puolesta ollaan valmiit lakkoon.