Aikuispartiotoiminta alkaa Ugissa – Merileijoniin mahtuu yhä mukaan, jos partioaate ja luonnossa oleilu kiinnostavat

0
Sanni Mikkonen on harrastanut partiota pitkään. Nyt hän on puuhaamassa kaupunkiin aikuispartioryhmää. Tärkeintä siinä on yhdessä olo, uusien taitojen opettelu ja ystävien saaminen. Mukana toiminnassa voi näkyä myös kultainennoutaja Ferro.

Uudenkaupungin Merihait-partiolippukunnan alle puuhataan nyt ensimmäistä kertaa aikuispartiota. Uuden meripartion ryhmän nimeksi on valittu Merileijonat ja ensimmäinen kokoontumiskerta oli viime viikon perjantaina. Toiminnasta oli kiinnostunut 11 henkilöä ja paikalle ensimmäisellä kerralla pääsi kuusi.

– Merileijonilla ei ole varsinaista ryhmänjohtajaa, vaan suunnittelemme toimintaa yhdessä ja vastuu jakautuu useammalle omien halujen ja kykyjen mukaan. Toistaiseksi mukana on muutama, joilla on ryhmänvetäjätaustaa, mutta ilman sitäkin voi yhä osallistua mukaan, Sanni Mikkonen kertoo.

Aikuispartiossa opetellaan uusia taitoja partiolaishengessä. Tähän mennessä on alustavasti sovittu jo viikonlopun mittaisesta opetuspurjehduksesta partioalus Kristan kanssa, mutta luvassa on myös esimerkiksi patikointia, tulenteon opettelua, ja solmukursseja.

– Aikuispartiossa pidetään hauskaa, opitaan uusia taitoja, hankitaan elämyksiä, mutta tuetaan myös nuorempien partiotoimintaa. Tarjoamme esimerkiksi apukäsiä lasten leireille tai purjehduksille, mutta täysin oman jaksamisen ja aikataulujen mukaan Lasten ja nuorten kevään purjehduksiin voi osallistua halutessaan esimerkiksi muonittajan tai lastenvahdin roolissa, Mikkonen lisää.

Jokaisen lapsena tai aikuisena partioon lähtevän on hyväksyttävä toiminnan arvot. Mikkonen listaa arvoiksi luonnosta ja ympäristöstä huolehtimisen sekä ihmisten hyväksymisen sellaisena kuin he ovat.

– Olisi hyvä olla avulias, ystävällinen, luotettava, vastuuntuntoinen ja aloitekykyinen. Aikuispartiolaisen ei tarvitse osata käyttää puukkoa tai tehdä solmuja, vaan näitä taitoja opettelemme yhdessä. Mukaan voi tulla, vaikka ei suomea osaisikaan, koska porukasta kyllä löytyy kielitaitoa, hän kannustaa.

Aikuispartioon osallistuvilta toivotaan vähintään 18 vuoden ikää.
– Jokainen on otettava aikuispartiossakin huomioon sellaisena kuin on. Partio on nousujohteinen harrastus, joten kaikessa toiminnassa on etenemistavoitteet. Meillä tavoite voi olla esimerkiksi partiokisoihin osallistuminen ja siellä pärjääminen tai vaikkapa uusien taitojen oppiminen ja itsensä kehittäminen, Mikkonen sanoo.

Mikkonen on itse ollut lapsena aktiivinen partiolainen. Hän odotti myös kovasti, että perheen tytär täyttäisi seitsemän, jotta he pääsisivät yhdessä partioon.
– Tyttäreni oli mukana useamman vuoden ajan, mutta harrastus päättyi teini-iässä, Mikkonen sanoo.

Mikkonen lopetti lasten ryhmän vetämisen noin vuosi sitten, kun työt ja konditorioalan opinnot veivät niin paljon aikaa, ettei harrastus enää mahtunut kalenteriin.
– En ollut kuitenkaan valmis luopumaan partiotoiminnasta, koska tämä on intohimoharrastus. Nyt opinnot ovat siinä vaiheessa, että partiotoiminnalle on jälleen aikaa. Sain Merihailta luvan käynnistää aikuispartiotoiminnan, hän lisää.

Merileijonat kokoontuvat jatkossa kerran kuukaudessa ja erikseen sovittaessa myös useammin. Seuraavaksi tapaamiskerraksi on sovittu torstai 23. helmikuuta. Tapaaminen järjestetään laavulla, mutta tarkkaa paikkaa ei ole vielä valittu.

Partiotoiminnasta kiinnostuneet voivat seurata Merileijonien toimintaa ja vaikkapa ilmoittautua mukaan Facebookissa Aikuispartio Merileijonat -sivun kautta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän