Asukasbudjetointi kiinnostaa kaupunkilaisia – Yli 50 ideaa jo jätetty

0
Kaupungin hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén ja projektityöntekijä Sonja Stenman (oik.) kannustivat uusikaupunkilaisia tekemään ehdotuksia oman asuinalueensa viihtyvyyden lisäämiseksi.

Uusikaupunkilaiset ovat parin viime viikon ajan saaneet esittää omia ideoitaan kaupungille siitä, kuinka heidän omaa asuinaluettaan voisi kehittää. Kalannin, Pyhämaan, Lokalahden, vanhan maalaiskunnan ja saariston alueen asukkaat voivat osallistua tämän vuoden aikana tehtävään Oma Uki -asukasbudjetointikokeiluun. Jo jätettyjä ideoita pääsee tarkastelemaan kunkin alueen omilta sivuilta osoitteesta uusikaupunki.fi/omauki.

Kalannin alueelle on jätetty tiistai-iltapäivään mennessä 17 erilaista ideaa. Ideoissa toivotaan laavua ja luontopolkua Kalantiin, koirapuistoa, salibandyn ulkopelikenttää, seikkailupuistoa, nuorisokahvilaa, kuntoportaita, liikennepuistoa, keinuja ja koripallotreenipaikkaa.

Pyhämaan alueelta on tähän mennessä tehty 15 ideaa. Alueelle toivotaan lasten purjehduskurssia, lautapeli- tai leffailtoja, avantoa, varastoa Telakanrantaan, fatbike-vuokrausta, uimarannan ruoppausta, grillipaikkaa, opasviittoja, veneenlaskupaikan ehostusta, pidempiä matonkuivatustelineitä, rannan siistimistä, vaijeriliukua lapsille sekä uusia yhdysportaita Rantsalin ja perinneportaiden väliin.

Lokalahdelta on tiistai-iltapäivään mennessä jätetty 11 kehitysideaa. Alueen asukkaat toivovat nuorisotilaa, luontopolkua, pururadan kehittämistä, Eräistenkarin uimarannan kunnostamista, urheilukentän kopin kunnostamista, leikkipuiston laajennusta ja Tirkkalan laiturialueen kunnostamista.

Uudenkaupungin maalaiskunnasta ja saaristosta on jätetty toistaiseksi vähiten ideoita, koska niitä on vain yhdeksän. Niissä toivotaan liikennepuistoa, leikkipuistoihin parempaa saavutettavuutta liikuntaesteisille, uintipaikkaa liikuntarajoitteisille, uimarantojen kunnostusta, laavua lähisaaristoon, merkittyjä melontareittejä, pulkkamäkeä ja hyppytornia uimarannalle.

Osa ideoista on merkitty hylätyksi kaupungin selvitystyön jälkeen, koska niitä edistetään kaupungin muiden hankkeiden myötä, kuten esimerkiksi tietyn tiealueen kunnostaminen, tai ne eivät kuulu kaupungin toimivaltaan, vaan esimerkiksi jätehuoltoyhtiölle

Yhteensä alueen asukkaat saavat päättää 65 000 euron määrärahan käytöstä. Lokalahti, Pyhämaa sekä maalaiskunta ja saaristo saavat kukin 15 000 euroa ja Kalanti 20 000 euroa alueiden kehittämiseen.

Summalla on tarkoitus lisätä hyvinvointia ja parantaa asuinalueiden viihtyvyyttä. Kaupunki kerää parhaillaan asukkaiden ideoita verkkosivuillaan, kehityskelpoisista ideoista järjestetään työpaja ja lopulta äänestys. Valitut ideat toteutetaan vielä tämän vuoden aikana.

Oman ideansa voi käydä esittämässä maaliskuun 6. päivään asti. Idean asuinalueensa kehittämiseksi voi käydä jättämässä myös paperilomakkeella esimerkiksi kirjastoon, kirjastoautoon, uimahalliin tai Passariin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän