Autotehtaan tuotanto pysähtyi lakon takia

0
Ahtaajien lakolla ei ole ollut vaikutusta Valmet Automotiven akkutehtaan tuotantoon.

Ahtaajien lakon vaikutuksen näkyvät jo Valmet Automotiven autotehtaan tuotantolinjalla.

– Tällä hetkellä autotehtaan tuotanto on pysähdyksissä, kertoi tänään keskiviikkona Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.

Jotta kaikki asiakkaan tilaamat autot saadaan tehtyä, on autotehtaalla otettu käyttöön tilapäinen työaikajärjestelmän muutos.

– Näillä järjestelyillä pystymme turvaamaan sen että tehtaan tuotantovolyymi pitkällä aikavälillä säilyy vaikka valmistettavien autojen määrä putoaakin lyhyellä aikavälillä, selvitti Mäki.

Vastaaviin työaikajärjestelmämuutoksiin on autotehtaalla jouduttu turvautumaan tänä vuonna jo aiemmin. Tuolloin syynä oli komponenttien puute.

Ahtaajien lakko näkyy myös Uudenkaupungin satamassa.

– Lakko vaikuttaa myös Uudenkaupungin satamassa niin vienti- kuin tuontirahdin liikkuvuuteen ja lastia on molempiin suuntiin odottamassa, totesi Uudenkaupungin Sataman toimitusjohtaja Teemu Vaahtera.

 

Sen sijaan sekä Valmet Automotiven Uudenkaupungin että Salon akkutehtaat toimivat täysin normaalisti lakosta huolimatta.

– Akkutehtailla on voitu varautua mahdollisiin lakkoihin paremmin ja tuotannossa tarvittavia osia on varastoitu riittävästi tiedossa olevia tuotantotarpeita varten. Samoin akkutehtailla on huolehdittu siitä, että varastointitilaa riittää myös valmistetuille tuotteille. Eli akkutehtaiden tuotanto tulee jatkumaan täysin normaalisti.

– Toki meidän kaikkien toiveissa on että lakkoon löydetään nopeasti kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu, sanoi Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mäki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän