Ensin tanssit ja sitten bileet

0
Vanhojentanssien ohjelmaan kuului perinteisiä paritansseja.

Monen pandemian aiheuttaman poikkeusvuoden jälkeen pääsivät lukiolaiset viettämään vanhojenpäivää totuttuun aikaan ja totutuilla tavoilla. Uudenkaupungin lukion toisen vuoden opiskelijat aloittivat vanhojenpäivän vieton heti aamusta yhteiskuvauksilla Uudenkaupungin museon upeassa salissa. Päivällä opiskelijat esiintyivät sekä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun, lukion että ammattiopisto Novidan opiskelijoille. Tämän jälkeen vanhat tanssivat muutaman tanssin torilla kaikille kaupunkilaisille ja illalla vielä toistamiseen Pohitullin salissa, tällä kertaa omille läheisilleen.

– Ja sitten on bileet, nauroivat lukion toisen vuoden opiskelijat Nea Halonen, Viivi Hannula, Loviisa Siivonen ja Aino Grönros.

Kaikki tunnustivat odottaneensa vanhojenpäivää ja tansseja innolla jo pitkään.

– Siis varmaan heti lukion ekasta päivästä on tätä hetkeä odotettu, ellei jopa pidempään, totesi Nea Halonen opiskelijoiden odottaessa päivän ensimmäistä tanssiesitystä.

Tanssiharjoitukset oli aloitettu jo lokakuussa. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että esityksen päättävä lukiolaisten itsensä suunnittelema tanssi on paras.

– Vaikeimpia ovat ne esityksen lopulla olevat kaksi laukkatanssia. Niissä on nopea tempo ja siinä vaiheessa esitystä alkaa jo muutenkin olla aika puhki, kuvaili Aino Grönros.

Unelmapäivään jokainen oli löytänyt unelmapukunsa, tosin pienten mutkien kautta. Loviisa Siivosen puku oli valmistunut viime hetkellä ja Viivi Hannulan verkkokaupasta ostama puku oli taas seikkaillut postissa luvattoman kauan.

Uudenkaupungin lukion vanhojentansseihin osallistui tänä vuonna 40 tanssiparia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän