Hiihtolatuja saadaan avatuksi hiihtoloman kunniaksi

0
Sorvakon vapaan tyylin latu avattiin uudelleen maanantaina.

Viikonlopun aikana tullut lumimyräkkä mahdollisti sen, että kaupungin latukoneet pääsivät tekemään latuja hiihtoloman kunniaksi.

Maanantaina oli saatu avatuksi Saarniston ns. takalenkin ladut sekä vapaalle että perinteiselle tyylille. Takalenkin pituus on kaksi kilometriä. Lisäksi Sorvakossa on ajettu vapaan tyylin ladut, joiden pituus on 3,6 ja 4,6 kilometriä.

– Sorvakossa muutamien kadunylitysten vuoksi joudumme lumettamaan erikseen osuuksia, joihin ei ole lunta satanut tai auraajat ovat kolanneet lumet pois, ulkoliikuntapaikkojen hoidosta vastaava vihertyönjohtaja vs. Maria Saarinen kertoo.

Kaupungin omien hoitamien latujen lisäksi Pyhämaan laduista vastaa Pyhämaan Pyry. Kalannissa puolestaan Arkko Leino ja Kasarminlahden alueen latuja hoitaa Vakka-Suomen Latu.

Saarinen muistuttaa, että ajantasainen tieto latujen kunnosta löytyy kaupungin nettisivuilta.

Luistinradoistasaadaanuudelleen avattua Saarniston luistinrata. Saarinen sanoo lopputalven olevan aina luistinratojen kannalta haastavaa aikaa, jos pohjana on asvalttipinta. Aurinko nimittäin sulattaa heti jään pinnan, vaikka ilma olisi pakkasen puolella.

Asvalttipintaisia luistinratoja on esimerkiksi Pietolan sekä Kalannin radat.

– Saarniston kaukaloa ollaan maanantaina aloitettu valmistelemaan jäädytystä varten kolaamalla ensin lumet pois kaukalosta. Toivomme, että siellä pääsisi tämän viikon aikana luistelemaan hiihtolomalaiset sekä kaikki halukkaat, Saarinen toivoo.

Hiihtoloman ajaksi on luvassa pakkassäätä sekä myös lunta on ennustettu tulevan lisää.

– Ihan positiivinen yllätys tähän väliin. Vähän olimme jo menettäneet toivoa tämän talven suhteen, mutta onneksi tuli nyt hiihtolomalaisia ajatellen lunta ja pakkastakin on luvattu ihan kunnolla.