Kalannin Vankka jatkaa alueen yleisurheiluykkösenä

0
Vakka-Suomen parhaita yleisurheilijoita ja toimijoita keskiviikon palkitsemistilaisuudessa.

Vuoden 2022 yleisurheilukausi lyötiin keskiviikkona pakettiin Vakka-Suomen osalta kauden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Uudessakaupungissa. Vakka-maljan pisteissä seuroista ykkönen oli edelleenselvällä erolla Kalannin Vankka, sarjakohtaisista parhaan urheilijan palkinnoista meni eniten Laitilan Jyskeelle.

Vakka-maljassa alueen seurat kilpailevat alle 15-vuotiaiden sarjoissa. Pisteitä jaetaan alueen viidessä eri mestaruuskilpailussa saavutettujen sijoitusten ja osanottajamäärien mukaan.

Vankan kokonaispisteet kaudelta olivat 1006, toiseksi sijoittunut Jyske keräsi 742 pistettä, kolmas oli Mynämäen Isku 599 pisteellä ja neljäs Uudenkaupungin Kenttäkarhut pistemäärällä 541.

Vankka otti maljasta tukevan otteen heti keväällä kotiradalla kisatuissa maastojuoksuissa ja oli paras myös Vakkaviesteissä ja päätöskisassa alueen mestaruuskisassa.

Vuoden kehittyjäseurana palkittiin Mynämäen Isku, joka yli kaksinkertaisti pisteensä edelliseen vuoteen verrattuna. Kotikentällä pidetyissä Vakkaotteluissa se oli paras seura.

Vuoden nuorisovetäjänä palkittiin Iskun Katja Muurinen ja vuoden valmentajana Jyskeen Jatta Ihanmäki.

Vakka-Suomen paras yleisurheilija -tittelistä pääsivät nauttimaan lähes kaikki alueen seitsemän yleisurheiluseuraa. Jyskeläisistä tittelin vei seitsemän, vankkalaisista kunnian sai kuusi, Kenttäkarhujen nuorista viisi, kaksi kiistolaista sekä yksi Iskun ja Nousiaisten Suden edustaja.

Vanhempien sarjoissa palkittujen ansiolistalta löytyy useita SM-mitaleja. 13-vuotiaissa ja nuoremmissa sarjoissa ei SM-kisoja järjestetä, vaan mitalit tulivat piirin mestaruuskisoista. Lisäksi kauden tilastoissa moni urheilija on Suomen top 10:ssä useammassakin lajissa.

Alueen huippuna oli Jyskeen Venla Laihon EM-kisaedustus. Henkilökohtaisen SM-kullan voittivat Iskun Miika Lahtonen ja Vankan Anni Saarinen , himmeämpiä mitaleita Venla Laiho kahdella matkalla, Jyskeen Maria Antola , Suden Iida Verainen , Vankan Aino Saarinen ja Vankan Olivia Suutari.

Vakka-Suomen parhaat urhelijat sarjoittain: T9 Sara Rantanen Jyske, P9 Antton Lahtivuo Kiisto, T10 Aino Tättilä Vankka, P10 Toivo Laurila Kiisto, T11 Veera Uussaari Vankka, P11 Jesse Piispanen Vankka, T12 Senni Heinonen UKK, P12 Noel Raiskinmäki Jyske, T13 Sara Honkakangas Jyske, P13 Frans Heinonen UKK, T14 Olivia Suutari Vankka, P14 Joonas Heinonen UKK, T15 Anni Saarinen Vankka, P15 Elias Hyytiä Jyske, N17 Aino Saarinen Vankka, M17 Valtteri Valtonen Jyske, N19 Iida Verainen Susi, M19 Miika Lahtonen Isku, N22 Maria Antola Jyske, N Venla Laiho Jyske, M Valtteri Välimäki UKK.

Vakka-maljan pisteet: Vankka 1006, Jyske 742, Isku 599, Kenttäkarhut 541, Kiisto 367, Kataja 263, Susi 252.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän