Kalannissa alkaa koulun ylijäämäruoan jakelu

0
Vapaaehtoinen jakamassa koulun hävikkiruokaa Kaarinassa.

Uudessakaupungissa viime syksynä alkanut koulun ylijäämäruoan jakelu laajenee maaliskuussa 2023 myös Kalantiin. Suomen Punaisen Ristin Kalannin osasto on päättänyt lähteä mukaan kokeilemaan, miten ruokajakelu toimisi Kalannin koululla. Tarkoituksena on ensi alkuun kokeilla ruokajakelua kolmena päivänä viikossa, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Ruokajakelun onnistumisen kannalta keskeistä on saada tarpeeksi uusia vapaaehtoisia mukaan ruokaa jakamaan. SPR Kalannin osasto toivottaakin kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan vapaaehtoiseksi. Ruokajakelu on merkityksellinen vapaaehtoistehtävä, joka ei kuitenkaan vaadi pitkää koulutusta tai sitoutumista. Yksi vuoro kestää noin tunnin ja vuoroja voi valita oman ehtimisen ja jaksamisen mukaan.

Ruokajakelun aloituksesta ilmoitetaan tarkemmin helmi-maaliskuun vaihteessa Uudenkaupungin kaupungin sivuilla ja SPR Kalannin osaston somekanavissa.

Kaikille vapaaehtoistehtävästä kiinnostuneille järjestetään yhteinen infotilaisuus tiistaina 28.2. klo 17 alkaen Kalannin Urheilutalolla. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin tehtävästä ja annetaan perehdytys ruokajakelussa vapaaehtoisena toimimiseen. Paikalle voi tulla vapaasti kuuntelemaan, vaikkei olisikaan varma osallistumisesta itse ruokajakeluun.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Hävikin minimoimiseksi Kalannin SPR pyytää ilmoittautumaan tilaisuuteen viimeistään 20. helmikuuta SPR:n Varsinais-Suomen piirin ruoka-avun projektityöntekijälle Miika Norrolle (miika.norro(a)redcross.fi tai 040 4895754). Tilaisuudessa on myös mahdollista varata vuoroja maaliskuussa alkavaan ruokajakeluun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän