Katariina Astalasta tuli kaupungin uusi maahanmuuttokoordinaattori

0

Kaupungin uuteen maahanmuutto- ja palvelukoordinaattorin tehtävään on valittu Katariina Astala . Maahanmuuttokoordinaattorin tehtävänä on vastata muun muassa kotoutussuunnitelmien teosta, palveluiden yleis- ja yhteensovittamisvastuusta kunnassa sekä maahanmuuttotyön kokonaisvaltaisesta koordinoinnista yhteistyössä muiden keskeisten toimijoiden kanssa.

Palvelukoordinaattorin työnkuvassa keskeisinä tehtävinä on toimia vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston sihteerinä sekä toimia yhteyshenkilönä kunnan järjestökoordinaattorin tehtävissä. Hän toimii myös eri hankkeiden ja projektien yhteyshenkilönä, mutta tehtävä voi sisältää myös muita hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden koordinaatiotehtäviä.

Avoinna ollutta tehtävää haki määräaikaan mennessä viisi hakijaa, joista neljä täytti kelpoisuusvaatimukset. Tehtävän pätevyysvaatimuksena oli ammattikorkeakoulutasoisen yhteisöpedagogin tai sosionomin tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.

Tehtävään valittu Astala on koulutukseltaan filosofian maisteri ja hän toimii tällä hetkellä Maahanmuuttoviraston ylitarkastajana. Astalalla on kokemusta turvapaikkapäätösten laatimisesta ja esittelystä, turvapaikkahaastatteluiden pitämisestä sekä laaja-alaista kokemusta viranomais- ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontatyöstä.

Päätöksen Astalan valinnasta teki tiistaina kokoontunut hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva. Astalan kieltäytymisen varalle valittiin sairaanhoitaja (AMK), kuntoutusohjaaja Lotta Nordberg.

Uudessakaupungissa aiemmin maahanmuuttokoordinaattorin tehtäviä osittaisella työajalla tehnyt Lea Myllymäki on siirtynyt Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varhan palvelukseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän