Kaukolämmön hinta nousee Ugissa

0

VSV-Energia ilmoitti keskiviikkona nostavansa kaukolämmön hintaa. Kaukolämmön arvonlisäverollinen energiamaksu on huhtikuun alusta alkaen Uudessakaupungissa 7,44 euroa megawattituntia kohden ja Kalannissa 3,72 e/MWh.

Näiden korotusten jälkeen Uudenkaupungin ja Kalannin kaukolämmön arvonlisäveroton energiamaksu on molemmissa 62e/MWh eli arvonlisäverollisena 76,88 e/MWh. Korotuksen suuruus on Uudessakaupungissa noin 10,7 prosenttia ja Kalannissa 5,1 prosenttia. Perusmaksut pysyvät ennallaan.

VSV-Energian liiketoimintajohtaja Mika Salo lisää, että yritys seuraa aktiivisesti hintojen kehittymistä.

– Emmekä voi sulkea pois mahdollisia hinnan korotuspaineita myöhemmin tänä vuonna, Salo toteaa.

Hinnankorotusten syyksi VSV-Energia kertoo Euroopan epävakaan tilanteen. Myös yleinen kustannustason nousu ja erityisesti lämmön tuotannossa käytettävien puupolttoaineiden hinnat ovat nousseet.