Kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan– Nuorisovaltuuston aloitteeseen otetaan kantaa hallintosääntöuudistuksen yhteydessä

0

Kaupunginhallituksen tämän viikon kokouksessa Sami Virtanen (ps.) esitti, että hallitus käyttäisi otto-oikeuttaan tammikuisen hyvinvointilautakunnan päätökseen. Lautakunnan päätös koski nuorisovaltuuston aloitetta siitä, että nuorilla tulisi olla oikeus vaikuttaa nuoriin liittyviin henkilöstövalintoihin kaupungissa. Tapio Pääkkö (kesk.) kannatti Virtasen esitystä.

Uudenkaupungin nuorisovaltuuston on tehnyt aloitteen siitä, että heidän edustajansa otettaisiin mukaan haastatteluihin, joissa tehdään nuoria koskevia henkilöstövalintoja kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluissa. Nuoret haluavat saada äänensä kuuluviin heitä koskevissa asioissa.

Tammikuun hyvinvointilautakunnan päätösehdotuksessa hyvinvointijohtaja Jan Vuorenlaakso ehdotti, että nuorisovaltuuston aloite merkittäisiin tiedoksi ja asiaan otetaan kantaa hallintosäännön uudistuksen yhteydessä.

Hyvinvointilautakunnan kokouksen aikana Seppo Laine (kok.) teki vastaehdotuksen, jossa hän sanoi kannattavansa nuorisovaltuuston päätösehdotusta ja tarkensi vielä, että tämä koskisi vain nuorisopalveluiden henkilöstövalintoja.

Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenet kannattivat vastaehdotusta yksimielisesti, joten päätös lähetettiin kaupunginhallitukselle tiedoksi.

Maanantain kaupunginhallitus päätti siis yksimielisesti käyttää otto-oikeutta ja otti asian käsiteltäväkseen. Kaupunginhallitus totesi yksimielisesti, että kaupungin hallintosääntöä uudistetaan tämän kevään aikana.

Uudistuksen yhteydessä otetaan kantaa edustuksellisten ryhmien, kuten vanhusneuvoston ja vammaisneuvoston puhe- ja läsnäolo-oikeuksiin sekä nuorisovaltuuston aloitteeseen henkilöstövalintoihin liittyen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän