Kaveriksi näyttelyyn tai lenkille

0

Uudenkaupungin kaupunki käynnistää kevään aikana Kulttuuri- ja liikuntakaveri -toiminnan. Se on tarkoitettu erityisesti heille, jotka haluaisivat käydä erilaisissa tapahtumissa, mutta eivät sinne yksin lähde.

Kaupungissa asuu paljon nuoria ja toisaalta iäkkäitä ihmisiä, jotka lähtisivät mielellään kulttuurin ja liikunnan pariin, mutta kaipaavat seuraa.

Vastaavanlaista kulttuurikaveritoimintaa on järjestetty monessa muussakin kaupungissa.

Toiminnassa ovat mukana kirjasto, kulttuuri-, nuoriso- ja museopalvelut sekä etsivä nuorisotyö. Kaupunki tukee toimintaa niin, että kaveri pääsee tapahtumaan ilmaiseksi, jos kyseessä on kaupungin oma tapahtuma. Muissa tapauksissa asiakas maksaa itse pääsylippunsa.

Vapaaehtoisille kavereille järjestetään koulutustilaisuus 14. maaliskuuta Crusellissa. Tilaisuuteen osallistuminen ei vielä sido mihinkään, eikä kulttuurikaveriksi ryhtyminen muutenkaan tarkoita sitä, että tapahtumissa olisi pakko käydä.

Kaveruus ei rajoitu pelkkään kulttuuriin, vaan seuraa voi pyytää vaikkapa kävelylenkille tai kuntosalille.

Uudelle paikkakunnalle muuttaneelle aikuiselle ystävien löytäminen on usein vaikeaa. Hengenheimolaisia voi löytyä harrastusten kautta, mutta mieleistä harrastusta ei aina löydä tai siihen ei ole varaa.

Elokuvissa, teatterissa tai taidenäyttelyissä käyminen ei vaadi sitoutumista. Niissä voi käydä yksinkin, mutta kaverin kanssa voi jälkikäteen keskustella aiheesta.

Tiistaina vietettiin ystävänpäivää, jonka vuoksi SPR:n Uudenkaupungin ja Kalannin osastot halusivat muistuttaa ystävätoiminnastaan. Uudessakaupungissa järjestetään ensi viikolla myös ystäväkurssi, jossa käydään läpi ystävätoimintaa. Seurakunta puolestaan järjestää esimerkiksi miesten saunailtoja Haukharjassa.

Todellisen ystävän löytyminen ei aina onnistu, mutta kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin.

Risto-Matti Kärki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän