Kesäkuun kutonen kutsuu myös miehiä –  Perinteinen liikuntatapahtuma Merefesti-viikonloppuna

0
Kesäkuun kutosessa lämmiteltiin lenkille vuonna 2019 näin upeassa säässä.

Kesäkuun kutonen on kutsunut aiempina vuosina naiset nauttimaan liikunnasta keskellä kaupunkia.

– Tänä vuonna laajennamme tapahtumaa niin, että myös miehet ovat tervetulleita mukaan. Lenkkipituus säilyy ennallaan eli Kesäkuun kutosessa kävellään, juostaan, sauvakävellään tai lykitään vaikkapa lastenvaunuja kuuden kilometrin reitti, Marjut Koskivaara kertoo.

Järjestäjät haluavat pitää kiinni kuuden kilometrin reitistä ja siitä, ettei lenkkiaikoja mitata, jotta kaikki uskaltavat lähteä mukaan.

– Reitti sujuu kuin huomaamatta, kun ympärillä on Kaupunginlahden ja puutalokortteleiden kauniit maisemat.

Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa Merefestin kanssa lauantaina 10.6. Kesäkuun kutonen alkaa Crusell-puistossa kello 11 t-paitojen jaolla. Kaikki osallistujat saavat osallistumismaksua vastaan t-paidan sekä lenkkieväät, kunhan ilmoittautuvat riittävän ajoissa. Helmikuun loppuun mennessä ilmoittautuneet pääsevät mukaan edullisemmalla hinnalla. Periaatteessa tapahtumaan voi ilmoittautua vielä vaikka tapahtumapäivänä, mutta t-paidan saavat vain viimeistään maaliskuun loppuun mennessä ilmoittautuneet.

Tapahtuman juontaa Susanne Laine ja lenkkimielelle virittelee Mambasta tuttu laulaja Tero Vaara . Ennen lenkkiä osallistujat verryttelevät yhdessä Crusell-puistossa.

– Kesäkuun kutonen ei siis ole vain lenkki, vaan liikuntatapahtuma, Marjut Koskivaara korostaa.

Kesäkuun kutonen sai alkunsa vuonna 1989. Marjut mietti kahden kaverinsa kanssa osallistumista kuntoilutapahtumaan toisessa kaupungissa.

– Idearikas mieheni sitten kysäisi, että miksi ette järjestä omaa liikuntatapahtumaa Uuteenkaupunkiin. Siitä se sitten lähti. Olen kiitollinen siitä, että koko tämän ajan sama talkooväki on jaksanut olla mukana järjestämässä tätä tapahtumaa, Marjut sanoo.

Korona vei Kesäkuun kutosen tauolle. Koskivaara toivoo, että nyt kun tapahtuma voidaan taas järjestää täysillä, se vetäisi myös paljon väkeä. Parhaana vuotena lenkille lähtijöitä on ollut lähes 2 000 ja useana vuonna noin tuhat. Viime vuosina osallistuja määrä on ollut noin 500.

Kesäkuun kutosessa on taas leikkimielinen pukeutumiskisa. Aiemmissa tapahtumissa on nähty lenkkeilijöitä aerobic-asuissa, sairaanhoitajan vetimissä sekä eri yritysten t-paidoissa. Koskivaara toivoo, että tänäkin vuonna ihmiset lähtevät lenkille sillä mielellä, että pidetään hauskaa.

– Kaikki ovat tervetulleita. Tyyli ja asu on vapaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän