Koko Pyhämaa mukaan käsitöihin

0
Käsityöt kertovat Pyhämaasta -taideprojektin takana ovat muun muassa Susanna Salo, Soile Nurmikko, Lilja Laiho-Virtanen ja Petteri Pitkämäki.

Pyhämaassa paljastetaan heinäkuussa käsityöprojekti, jonka tekemiseen osallistuvat kaikki pyhämaalaiset – tai ainakin niin monta kuin mahdollista.

– Tarkoitus on pitää kesällä käsityönäyttely ranta-aitoilla. Ideana on monipuolinen näyttely, jossa kaikissa töissä kulkee tarina rinnalla, kuvailee yksi käsityöprojektin ideoijista Susanna Salo .

Näyttelyyn kootaan perinteisiä neule-, virkkaus- ja kutomistöitä kuin myös esimerkiksi metalli- ja puutöitä.

Salo kertoo, että koossa on jo esimerkiksi neulepaitoja ja lapasia, joita yksi näyttelyn puuhaajista Lilja Laiho-Virtanen on tehnyt.

– Haluamme mukaan myös modernia taidetta, Salo sanoo.

– Ei rajoiteta ideoita mitenkään, toteaa Pyhämaan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Petteri Pitkämäki .

Kotiseutuyhdistyksen lisäksi näyttelyä ovat tekemässä Pyhämaan koulu sekä muita yhdistyksiä.

Isoon näyttelyprojektiin osallistuvat myös koululaiset, joita ohjaa koulunkäynnin ohjaaja Soile Nurmikko .

– Näyttely aukeaa Telakanrannan ranta-aitoilla 8. heinäkuuta. Se on Luodolla tuulee -viikonloppu, kertoo Petteri Pitkämäki.

Työt ovat esillä kuukauden verran eli parhaimpaan matkailuaikaan.

Salon mukaan projekti sopii hyvin Pyhämaan viime kesänä avattujen kulttuuriportaiden ja -polun jatkoksi.

Pitkämäki ja Salo ovat suunnitelleet näyttelyä jo viime kesästä lähtien. Idea on muhinut jo pidempään, mutta koronan vuoksi on pitänyt odottaa tähän vuoteen asti.

Projektiin sisältyy myös ulkoilmanäyttely Pyhämaan kotiseutumuseolla eli Laihosen torpalla.

– Laihosen torpalla on omenapuita, joihin ripustetaan 500 käsityöomenaa. Yksi jokaista pyhämaalaista kohden, Pitkämäki kertoo.

Pitkämäki, Salo, Laiho-Virtanen ja Nurmikko painottavat, että ei tarvitse kuulua mihinkään yhdistykseen osallistuakseen.

Näyttelyn nimi on vielä matkan varrella elänyt, mutta se on näillä näkymin Käsityöt kertovat Pyhämaasta.

Ideointiryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 14.3. kello 18 Pyhämaan nuorisoseuran talolla. Tuolloin paikalle toivotaan lisää osallistujia. Yhteyttä voi ottaa Petteri Pitkämäkeen (050 5976892, petteri.pitkamaki@outlook.com) tai Lilja Laiho-Virtaseen (041 4339959, lmlaihovirtanen@gmail.com).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän