Korihaille tasapainoinen voitto Lapualta – Ero Honkaan on kaksi voittoa, kun neljä ottelua jäljellä

0
Jalen Jackson upotti 14 pistettä, kun Korihait voitti Kobrat toistamiseen kuukauden sisällä.

Korihait päätti kahden ottelun viikkonsa voittoon Lapuan Kobrista varsin tasapainoisen esityksen jälkeen. Kahdessa edellisessä ottelussa haiparvi joutui taipumaan aivan viimeisillä sekunneilla, mutta Lapualla Korihait hallitsi kenttätapahtumia selkeästi. Koko ottelun ajan johtanut vierasjoukkue kirjasi voiton itselleen lukemin 92–79.

Voitto oli Korihaille kauden yhdeksäs. Pudotuspelipaikka alkaa olemaan tässä kohtaa jo liian kaukana, joten keskittyminen neljässä viimeisessä ottelussa on vain ja ainoastaan sarjapaikan varmistamisessa mahdollisimman aikaisin. Lauantaina Tapiolan Honka hävisi oman ottelunsa, joten ero sarjataulukossa joukkueiden välillä on nyt kaksi voittoa.

– Meillä on ihan hyvä draivi päällä. Kaksi edellistä peliä oli selviytymistaisteluja, joissa vastustaja voitti meidät, mutta kokonaiskuvaan olen aika tyytyväinen, miten me esiinnymme kentällä, päävalmentaja Tero Vasell myhäili ottelun jälkeen.

Korihait aloitti ottelun välittömästi 8–0-pisteputkella, joka antoi lähtölaukauksen vierailijoiden otteille. Haiparvi sai rikottua Kobrien hyökkäyspelaamista kovalla puolustuksella. Nick Stampley (15 pist/3 lev) teki jälleen erinomaista työtä puolustuspäässä Kobrien tehokkainta pelaajaa Danny Pippeniä vastaan. Pippen jäi Stampleyn vartioimana 14 pisteeseen (pistekeskiarvo 19,2) 11:llä pelitilanneheitolla (keskiarvo 15,8).

Lyhyiden synkkien hetkien myötä toisella ja kolmannella neljänneksellä ero vaihteli kahdeksan ja 12 pisteen nurkilla. Kolmannella neljänneksellä muutaman peräkkäisen menetyksen seurauksena Kobrat luikerteli pahimmillaan kuuden pisteen päähän, mutta Korihait piti pintansa ja tuon lähemmäksi ei kotijoukkue enää tullut.

– Tavoitteena oli pitää rytmiä yllä, koska tiedettiin, että Lapua pelaa vajaalla (sivussa Denzel Livingston ja Justus Kilpinen) ja he aikovat pistää vauhtia alas. Pari kertaa sorruimme heidän puolittaiseen hölkkään ja silloin Lapua rankaisi aika kovalla kädellä. Mustat hetket pois lukien olen tyytyväinen peliimme.

Viimeisellä neljänneksellä Korihait löi viimeiset naulat arkkuun menemällä jo 22 pisteen johtoon. Prince Oduro (20/10), Quin Cooper (17), Jalen Jackson (14) ja Bojan Sarcevic (8/9 syöttöä) tekivät ratkaisevat pisteet voiton takeeksi.

Korihait heitti ottelussa tehokkaasti heittonsa, sillä kahden pisteen heitot osuivat 67-prosenttisesti (24/36) ja kolmoset 48-prosenttisesti (12/25). Hyökkäyksen tehokkuudesta kertoi myös 26 koriin johtanutta syöttöä.

– Meillä oli puoliajalla jo 14 syöttöä ja olen onnellinen siitä, ettemme ruvenneet pakottamaan liikaa ratkaisuja, mitä me olemme kahdessa aikaisemmassa pelissä liikaa tehneet, Vasell iloitsi.

Vaikka Korihait ottikin tärkeän voiton, ikäviä loukkaantumisia tapahtui ottelun aikana, kun sekä Trey Niemi ja Jaakko Lahti loukkasivat alaraajojaan ensimmäisen puoliajan aikana. Kumpikin pelaaja joutui loukkaantumisten jälkeen jäämään sivuun ja makoilivat jalka kohotettuna toisen puoliajan vaihtopenkin alueella.

Korisliiga siirtyi kahden viikon maajoukkuetauolle. Korihait pelaa seuraavan kerran Uudessakaupungissa lauantaina 4. maaliskuuta BC Nokiaa vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän