Korihailta puuttui kurinalaisuus intensiivisessä Tampereen illassa – Pyrintö katkaisi haiparven voittokulun

0
Mikael Aalto oli vahvana korin alla donkaten kolmesti ottelun aikana.

Korisliigan alemman jatkosarjan jokaisella ottelulla on valtava panoksensa ja se näkyi sunnuntaina Tampereen Pyrinnön ja Korihaiden välisessä kamppailussa. Pudotuspelipaikasta taisteleva Pyrintö ja tällä hetkellä sarjasta putoamista vastaan taisteleva haiparvi esittivät Pyynikin palloiluhallilla pudotuspelitasoista intensiteettiä sisältävän liigaottelun, jossa pisteistä taisteltiin kiivaasti.

Kotijoukkue veti viimeisellä neljänneksellä kuitenkin pidemmän korren voittaen ottelun lopulta kahdella pisteellä lukemin 86–84.

Ottelu eteni tasatahdissa läpi peliajan. Kumpikaan joukkue ei saanut otettua peliä haltuun missään vaiheessa, vaan koreja vaihdeltiin vuorotellen. Ero ei missään vaiheessa noussut yli kymmentä pistettä ja johtoasema vaihteli yhteensä 16 kertaa.

Korihailla oli moneen kertaan paikka ottaa ottelu haltuun, mutta kurinalaisuus puuttui tärkeillä hetkillä vierailijoiden otteista. Tämän takia päävalmentaja Tero Vasell ilmoitti ottelun jälkeen olleensa tyytymätön joukkueensa esitykseen, vaikka puolustuspelissä ei sinällään ollut moitittavaa.

Vierailijoiden paras jakso osui kolmannelle neljännekselle, jolloin johtoasema oli parhaimmillaan kuusi pistettä. Tämän jälkeen ottelu eteni tutun kaavan mukaan tasaisesti viimeisille hetkille asti, jolloin Pyrintö kaapaisi eron kahdeksaan pisteeseen.

Korihait tuli vielä viimeisellä minuutilla kolmen pisteen päähään ja pääsi kokeilemaan jopa tasoitusheittoa. Pyrinnön LJ Thorpe (9 pist/10 syöttöä) tuhri molemmat vapaaheittonsa, ja Korihaille jäi mahdollisuus kuluttaa kello loppuun ja yrittää tasoitusheittoa viimeisillä sekunneilla.

Muuten hyvän ottelun pelannut Manuel Barnes (4) otti kuitenkin todella hätäisen heiton metri viivan takaa, mikä meni pahasti ohi. Tästä Pyrintö sai levypallon ja ottelun pistehai, Osku Heinonen (31, 7-11 3p-heitot), pääsi heittämään ratkaisupisteet vapaaheittoviivalta.

– Ottelu oli hyvin fyysinen ja jokaisella pallonhallinnalla oli valtava merkityksensä. Tässä vaiheessa kautta jokainen pieni virhe ottelun sisällä maksaa todella paljon, ja olisimme voineet tehdä pieniä asioita paremmin, Barnes totesi ottelun jälkeen.

Vierailijoiden parhaat pistemiehet olivat Jalen Jackson (15) ja Mikael Aalto (13/10 lev). Aallon panos oli erittäin tärkeä, sillä viime otteluissa kovaa jälkeä korin alla tehnyt Prince Oduro (9/5) joutui aikaisessa vaiheessa virhevaikeuksiin ja pelasi viiden virheen myötä vain reilu vartin verran.

Uudestakaupungista oli Tampereella matkustanut yli 50 Korihait-fania kannustamaan vierasjoukkuetta. Rytmikkäät Korihait-huudot toivat tunnelmaa Pyynikin palloiluhallille, jonne oli sunnuntai-iltana kokoontunut 620 katsojaa.

– Kiitos ukilaiselle yleisölle. Oli aika huikea meininki ja sunnuntaina tulevat Ukista asti katsomaan, kannustamaan ja jeesaamaan joukkuetta, niin se on tosi iso juttu, kiitteli päävalmentaja Vasell.

Korihailla on edessä vielä kaksi ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Keskiviikkona Pohitulliin saapuu sarjataulukossa sijan edellä oleva Lahti Basketball. Mikäli Korihait onnistuisi voittamaan Lahden keskiviikkona, niin silloin ukilaiset nousisivat Lahden ohi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän