Korihait nousi jumbopaikalta Hongan ohi – Tunteet kävivät kuumina Pohitullissa

0
Bojan Sarcevic johdatti Korihait lauantaina neljänteen peräkkäiseen voittoon.

Korihait järjesti riemukkaan viikonlopun kannattajilleen, kun joukkue otti lauantai-iltana kotiyleisön edessä tärkeän voiton Tapiolan Hongasta lukemin 102–79. Voitto oli haiparvelle neljäs peräkkäinen ja toinen tällä viikolla yhtä monesta ottelusta. Edellisen kerran Korihailla on ollut vähintään neljän ottelun voittoputki 12 vuotta sitten, jolloin voittoja tuli peräkkäin kuusi.

Voitto tiesi myös sitä, että Korihait ohitti Hongan sarjataulukossa ja nousi ensimmäistä kertaa sitten syksyn pois putoajan paikalta.

– Se että näkee ikkunan takana donitsin, niin ei vielä tarkoita, että sitä olisi syöty. Työnteko jatkuu, päävalmentaja Tero Vasell toppuutteli tilannetta.

Korihait hallitsi ottelua avausheitosta lähtien. Honka ei missään vaiheessa johtanut ottelua, sillä kotijoukkue aloitti ottelun hurjalla energialla vieden jo ensimmäisen neljänneksen lukemin 32–16.

Toisen neljänneksen jälkeen, lukuun ottamatta lyhyitä Hongan pisteputkia, Korihait kasvatti tasaisesti eroa puolustaen Hongan puolenkentän hyökkäykset rikki. Parhaimmillaan kotijohto kävi 35 pisteessä.

– Aloitimme lujaa ja onnistuttiin sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Hyökkäyspään onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, kommentoi Joni Herrala (2 pist), joka ei hyökkäyspäässä mässäillyt, mutta puolusti sitäkin paremmin.

Ottelun panos näkyi molempien joukkueiden esityksessä. Tunteita näytettiin molempiin suuntiin, mutta välillä läikkyi yli. Koko ottelun ajan pientä suukopua käyneiden Bojan Sarcevicin (15) ja Hongan Malcolm Duvivierin (15) välillä sattui pieni episodi, kun Sarcevic turhautui heittämällä pallon päin maassa maannutta Duvivieriä ja honkapeluri vastasi heittoon takaisin.

Vielä ottelun loppukättelyssä Nick Stampleyn (14/6 lev) ja Duvivierin välillä tapahtui pieni töniminen. Ottelussa vihellettiin peräti 56 virhettä; Korihaille 29 ja Hongalle 27.

– 36 vapaaheittoyritystä meillä ja 29 Hongalla. Kyllä me rikotaan hirveän paljon, Vasell hämmästeli.

Ruudun haastattelussa Vasell puolestaan totesi ottelun jättäneen kuitenkin huonon maun suun, vaikka selvä voitto irtosikin. Lopun kahakointi sekä linjattomuus tuomioissa saivat hailuotsin purkautumaan.

– Ei tässä ole mitään järkeä. Kaikki on epärytmissä. Kaikki mussuttaa ja pelaajat saavat huutaa ihan mitä tahansa. Jos mä kiroilen suomeksi tuomareille, se on aika rankka sanominen. Ja sitten pelaajat saavat huudella ihan mitä tahansa. En tajua, mutta ehkä minun ei tarvitse tajuta sitä tässä sarjassa, Vasell latasi.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Prince Oduro (22/7), joka hyödynsi Korihaiden pituusylivoiman korin alla, kun Tuukka Kotti oli sivussa. Toisen ottelun loukkaantumisen jälkeen pelannut Trey Niemi pussitti 16 minuutissa 18 pistettä.

Korihailla on edessä nyt viikon harjoitusjakso. Ensi viikon sunnuntaina haiparvi matkustaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi.

– Viime vierailu Tampereella oli tietynlainen luokkaretki karkkitehtaalle, mutta jäi karkit saamatta. Nyt olisi sitten syytä olla valmiina.