Kotipelit toivat pisteitä –Naiset menossa ykkösen playoff-peleihin

0

Viikonloppuna kotikenttä oli UJK:n joukkueille osin suosiollinen. Naiset jatkoivat odotetusti voittoputkeaan ja myös B-nuoret olivat vahvoja sunnuntaina, mutta lauantain kotiottelu Lahtea vastaan ei pisteitä tuottanut.

Naiset kohtasivat lauantaina Hyvinkään, jonka UJK oli sunnuntaina kaatanut vieraskentällä 12–3. Kotikentällä ero oli vieläkin suurempi, kun vain kahdeksalla kenttäpelaajalla kylään saapunut Hyvinkää hävisi 13–1.

Teresa Tapani teki neljä maalia, Senni Komulainen kolme, Fanni Elo kaksi ja kertaalleen vieraita kurittivat Maria Elo , Maria Luoto , Anu Hukka ja Jenny Niskanen . Maalien lisäksi Hyvinkään maalivahdille merkittiin 72 torjuntaa, UJK maalilla Jemina Päivöke torjui 31 kertaa.

Naiset nousivat sarjassa neljänneksi, edellä tasapisteissä on kaksi peliä enemmän pelannut VaPS ja pisteen edellä ottelun enemmän pelannut KaPa-51, joten sarjan kakkospaikkakin on omissa käsissä.

Naisilla on menossa työntäyteinen ja tärkeä viikko, sillä tänään tiistaina on peli Naantalissa pisteen perässä olevaa VG-62:ta vastaan ja torstaina kohdataan kotihallissa tasapisteissä oleva VaPS. Sarjan päätös on 4.3. Malmin jäähallissa Helsingin joukkuetta vastaan.

Neljäs sija riittää sarjan playoff-peleihin, mutta se tietäisi heti alussa voittamattoman kärkijoukkue FoPSin kohtaamista.

Lahti osoittautui tällä kaudelle UJK:n B-nuorille voittamattomaksi. Kotonaan se vei pisteet sekä karsintasarjassa että menossa olevassa SM-sarjassa eikä sen parempaa tarjonnut lauantain kotipelikään, vaan Lahti oli selvästi parempi lukemin 8–2.

Se voitti avauserän kahdella maalilla, toinen meni tasan mutta päätöserät taas Lahdelle kahdella maalilla. Emma Usvala teki molemmat UJK:n maalit. Lahti oli karsintasarjassa vasta kolmas, mutta on SM-sarjassa saanut pelinsä kulkemaan vieläkin paremmin ja on sarjan kärjessä.

Sunnuntain peli sujui UJK:lta paremmin, vaikka kenttäpelaajia saatiin kaukaloon vain yhdeksän. Siitä huolimatta sarjakolmonen Espoon EKS oli vaikeuksissa alusta asti. Erityisesti UJK oli tehokas päätöserässä voittaen sen 3–0, vaikka pelin painopiste oli UJK:n kenttäpuoliskolla.

Emma Usvala teki neljä maalia, Aino Grönros ja Tytti Suominen yhden. Kun maalissa Monika Rivasto joutui antautumaan vain kerran, päädyttiin loppulukemiin 6–1.

Voitto ja tappio ei UJK:n sarjasijoitusta muuttanut, se on edelleen seitsemäs, kun jäljellä on kolme peliä. Mahdollisuudet neljän parhaan mitalipeleihin ovat jo menneet, mutta sija ylöspäin on mahdollista punnertaa lauantaina, kun UJK kohtaa pisteen edellä olevan Helsingin.

Sen jälkeen on ohjelmassa vielä kaksi peliä, molemmat vieraissa. Äijänsuolla torstaina 2.3. odottaa sarjakakkonen Lukko ja sarja päättyy 4.3. vieraspeliin sarjajumbo KaPa-51:n kotiareenalla Kangasniemellä.

Jussi Arola