Kotkien äijämäinen esitys ei tuonut sarjapisteitä

0

Rauma Tigers ja Panelian Raikas ovat dominoineet kolmosdivarin tämän alueen lohkoa tylyllä tavalla. Näistä jälkimmäinen joutui harvinaisen koviin vaikeuksiin Jää-Kotkien kanssa kotikentällään. UJK:n vahva suoritus ahdisti isännät äärimmilleen, mutta PaRa kuittasi pisteet maalein 8–6.

Vakka-Suomen molemmilla joukkueilla (UJK ja Jyske) voiton mahdollisuudet vaihtuvat todella paljon kokoonpanon mukaan. Nyt petolinnulla oli kilpailukykyinen ryhmä mukana ja muutama vahvistus Jyskeen riveistä. Kotijoukkue johti 7–6 loppuhetkillä ja viimeinen maali tuli tyhjään rysään.

– Lähellä oli, ettei saatu tasoitusta, Kotkien valmentaja Mika Ranta kertoi.

Iiro Törhönen aloitti ukilaisten maalinteon ja toisessa erässä verkkoa venyttivät Tommi Touru , Lasse Loven ja Eevert Lastula . Kahden erän jälkeen Kotkat johti maalein 3–4.

Kotijoukkue tasoitti 4–4:een, jonka jälkeen tapahtui kummia. PaRan 5–4-osuma tuli ylivoimalla ja se kuumensi Kotkien leirin. Peräti kaksi pelaajaa sai samassa ajassa jäähyn tuomareille protestoinnista tai tarkalleen ottaen sopimattomasta käytöksestä tuomareita kohtaan. PaRa osui kahdesti tällä ylivoimalla siirtyen 7–4-johtoon.

– Tuomarit ottivat roolia, vaikka peli ei muuten ollut kiihkeä. Jäähyjä tuli niin paljon kerralla, että se sekoitti pahasti meidän peliä, Ranta ihmetteli.

UJK ei laittanut työrukkasia naulaan, vaan nousi sisukkaasti peliin mukaan. Joona Uusitalo taiteili 7–5-kavennuksen kolme minuuttia ennen loppua ja pari minuuttia myöhemmin Markus Saarinen nosti ukilaiset jo maalin päähän. Tämän lähemmäksi ei petolintu kuitenkaan päässyt.

Runkosarja on Kotkien osalta paketissa. Täksi kaudeksi tullut muutos pitää vielä mielenkiintoa yllä, sillä edessä ovat pudotuspelit. Vastustaja riippuu viimeisen pelin tuloksesta. UJK matkaa Turkuun Kiekko-67:n vieraaksi tai sitten KK-V:n kotihalliin Kokemäelle. Puolivälierät ovat yhdestä pelistä poikki. Uusi systeemi saa Kotkien valmentajalta ristiriitaisen vastaanoton.

– Pudotuspelit ymmärrän, mutta en sitä, että tässä on niin kauhea kiire. Ennemmin vaikka pudotuspelit vain neljälle parhaalle ja kahdesta voitosta. Sitten voisi runkosarjaa pidentää hieman, Ranta järkeili.

Puolivälierät pelataan vajaan kahden viikon päästä.

Juha Laine