”Laavameri ois kiva” – Kaupunki kutsui lapsiperheitä suunnittelemaan Janhuan, Salmen ja Kalannin leikkipuistoja

0
Kalannin leikkipuistoraatiin kuuluivat 5-vuotias Leo ja isä Timo Erkvaara.

Kaupunki uudistaa tänä keväänä Salmen, Pappilanpellon ja Janhuan leikkipuistot. Jotta leikkipuistoista tulisi lapsiperheille mieluisia, kaupunki kutsui perheitä leikkipuistoraatiin. Raadit arvottiin ilmoittautuneista. Salmea pääsivät edustamaan Amanda, 11, Veera, 9, Sofia, 3, Aleksi, 1 ja äiti Kirsi Nuppumäki, Janhuan leikkipuistoraadissa olivat Jasper, 9 ja Samuel 7 sekä heidän mumminsa Eevi Aalto. Kalannista puistotuomareiksi ilmoittautuivat Leo, 5 ja isänsä Timo Erkvaara.

Kaupunginpuutarhuri Saija Peltola, kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén ja projektityöntekijä Sonja Stenman kertoivat ensin perheille, että Salmen ja Kalannin leikkipuistojen teemaksi on valittu luonto ja Janhuan merellisyys. Sitten lapset saivat piirtää, mitä he toivoisivat leikkipuistoon ja mitä he haluaisivat tehdä leikkipuistossa.

– Mä haluan ainakin pyöriä ja roikkua, Veera, 9, kertoi.

5-vuotias Leo alkoi reippaasti piirtää unelmiensa leikkipuistoa, jossa oli iso punainen lammikko.

– Siinä on laavameri, jonka yli voi hypellä, Leo kuvaili. Isää vieressä nauratti. Kaupungin edustajat pohtivat, mahtaisiko laavameri kestää Suomen sääolosuhteita.

Isä Timo Erkvaara esitti, että jos leikkipuistoon tulee kiipeilyteline, se olisi sen verran vankka, että vanhemmatkin voisivat kiipeillä siinä lastensa kanssa.

– Leijonapuistossa on laivan jatkeena kiipeilyteline, joka on niin vankka, että olen siinä itsekin kiipeillyt Leon kanssa.

Timo-isä korosti lähileikkipuistojen tarvetta.

– Leijonapuisto on hieno, mutta sinne tulee lähdettyä vain välillä. On kiva, että myös lähellä on leikkipuisto ja sinne on helppo mennä.

Neljän lapsen äiti Kirsi Nuppumäki esitti toiveen, että Salmen puistossa olisi riittävän monta keinua, jotta perheen kaikki lapset pääsisivät yhtä aikaa keinumaan. Amandan haaveena oli saada puistoon pyörivä karuselli.

Janhuan raadissa Jasper ja Samuel haaveilivat ”hurjasta liukumäestä” ja merirosvopuistosta. Jasper totesi asiantuntevasti, että jos puistoon tulee kiipeilyteline, sen pitää olla jämäkkä.

Eevi-mummi toivoi, että puistossa olisi istuskelupaikka mummille. Pojat ehdottivat myös piknikpöytää, koska kesällä on kiva lähteä leikkipuistoon retkelle ja syödä eväitä. Tätä Eevi-mummikin toivoi.

– Minulla on kuusi lastenlasta ja kesäisin käymme usein puistopiknikillä.

Kaupungin edustajat kirjasivat ylös lasten toiveita. Sitten niistä äänestettiin. Äänestyksen kärkeen nousivat puumaja, hämähäkkikiipeilyteline ja merirosvo-teemainen puisto.

Leikkipuistojen uudistaminen jatkuu

Kaupunginpuutarhuri Saija Peltola ja kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén kertovat, että leikkipuistojen remontit jatkuvat syksyllä.

– Nämä kolme leikkipuistoa, Janhua, Salmi ja Kalannin Pappilanpelto, uudistetaan tänä keväänä. Syksyllä vuorossa ovat Pakkahuoneen ja Ruokolan leikkipuistot. Niissä remontti on pienempi, Arvela-Hellén kertoo.

Lisäksi tänä vuonna on tarkoitus aidata Vannaksen leikkipuisto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän