Laskiaistapahtumaan saatiin valkoinen maa

0
Rohkea Benjamin laski mäkeä useamman kerran äitinsä Jaana Valtasen kanssa.

– Mä haluan mennä tolla jättiponilla, kuuluu huudahdus talutusratsastuksen jonosta.

Haluttu jättiponi on Wasaborgin tallin uusi Rosa-poni, joka oli päässyt sunnuntaina MLL Uudenkaupungin laskiaistapahtumaan talutusponiksi.

– Kivasti on koko ajan ollut porukkaa jonossa, muttei onneksi mitään suurta sumaa ole päässyt kertymään, kertoo Wasaborgin tallin yrittäjä Laura Heino .

MLL:n Uudenkaupungin paikallisyhdistys on järjestänyt laskiaistapahtumaa jo useampana vuonna. Aiempina vuosina lumesta ei ole ollut pulaa, mutta tänä vuonna lumitilannetta saatiin jännittää ihan loppumetreille asti.

Viime viikon lumeton ja musta maa enteili mäenlaskutonta laskiaistapahtumaa, mutta luontoäiti heittikin viikonlopun aikana maahan useamman sentin lumipeitteen.

– Tapahtuma olisi järjestetty siitä huolimatta, vaikka lunta ei olisi tullut. Oltiin suunniteltu siltä varalta tehtävärasteja ja muuta toimintaa, kertoo MLL:n Uudenkaupungin hallituksen puheenjohtaja Anni Virtanen .

Tapahtuman alkaessa alkaa jo Leijonapuiston parkkialue nopeasti täyttymään ja ihmisiä virtaa pulkkien ja liukureiden kera paikan päälle.

– Laskiaistapahtumalla on pitkät perinteet ja kävijöitä on aiemmin ollut noin kolmisensataa. Kahden tunnin tapahtuma-aika on ollut sopiva, ja ihmisiä on yleensä virrannut paikalle tasaiseen tahtiin, Virtanen selittää.

Puistossa kävijöitä ovat vastaanottamassa lempeät karvakaverit, joita käyvät melkein kaikki ohikulkevat rapsuttamassa. Isot, mutta kiltit ja hellyttävät koirat vetävät puoleensa kaikenikäisiä. Yksi koiria silittelemään pysähtynyt on 9-vuotias Ella Salminen .

– Tultiin vasta hetki sitten, mutta kävin jo ratsastamassa, Ella sanoo.

Ella kertoo pitävänsä koirista, ja kotoa löytyy omakin koira Poju. Tapahtumaa ajatellen Ellalla ei vielä ole tarkkaa suunnitelmaa.

– Ehkä menen laskemaan mäkeä, oma pulkka on kuitenkin mukana, tuumii Ella.

VPK:n kalusto kerää myös puistossa uteliaita katseita vauvasta vaariin. Lapset ovat erityisen innoissaan kiipeämässä sammutusauton rattiin. VPK:n toimintaa ja kalustoa on tapahtumassa esittelemässä useampi harrastaja.

– VPK harrastuksena sopii kaikille, sillä harjoituksiin osallistumiseen ei vaadita kuntotestejä. Ainoastaan hälytysosastossa toimimiseen vaaditaan täysi-ikäisyyttä ja hyvää fyysistä kuntoa, kertoo Petri Hatakka .

Harjoitukset ovat Hatakan mukaan monipuolisia, joissa harjoitellaan sammuttamisen lisäksi muun muassa ensiaputaitoja, vesipelastusta ja kolaritilanteissa toimimista.

– VPK:n parasta antia on juuri sen tarjoama monipuolinen harjoittelu, hyvä porukka ja tietysti ihmisten auttaminen, Hatakka summaa.

Tapahtuman puolivälissä on makkarakojulle kertynyt pitkähkö jono, ja kylmän tuulen tuiskuttama lumisade ei tunnu haittaavan Leijonapuiston kiipeilytelineessä killuvia, ja mäkeä hurjaa vauhtia laskevia lapsia.

Yksi hurjapäistä on vasta 2-vuotias Benjamin Laivo , joka on laskiaistapahtumassa ensimmäistä kertaa vanhempiensa kanssa.

– Ei ole vielä tullut sellaista asiaa vastaan, mitä Benjamin pelkäisi, nauraa Benjaminin äiti Jaana Valtanen .

Jaana ja Benjaminin isä käyvät vuorotellen laskemassa Benjaminin kanssa mäen ylhäältä alas. Pienellä pojalla yltää joka laskulla hymy korvasta korvaan ja mäen alla hän kiljahtaa ”lisää”!

– Käytiin heppojakin katsomassa, mutta kyllä nyt paras juttu on ehdottomasti pulkkailu ja paloautot, Jaana toteaa.

Sanni Artiola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän