Li Andersson haluaa, että maan taloutta tasapainotetaan oikeudenmukaisesti ja kestävästi

0
Opetusministeri Li Andersson vieraili Uudessakaupungissa perjantaina vasemmiston vaalikiertueen yhteydessä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson totesi päättymässä olevan hallituskauden olleen varsinaista turbulenssia. Eikä ole olemassa mitään opaskirjaa miten näin laajoja kriisejä kuten pandemiaa tulee hoitaa

– Olemme silti pystyneet puolueena pitämään esillä ja ajamaan pienituloisten ja heikoimmassa asemassa olevien asiaa. Olemme olleet hallituksessa mukana toteuttamassa monia merkittäviä, hyvinvointivaltiota vahvistavia lakihankkeita, muistutti Li Andersson.

Näitä lainsäädännöllisiä uudistuksia ovat olleet muun muassa perhevapaauudistus, oppivelvollisuuden laajentaminen, seitsemän päivän hoitotakuu sekä 0,7 hoitajamitoitus. Vanhusten ympärivuorokautisen hoivan sitova mitoitus 0,7 hoitohenkilöä yhtä hoidettavaa kohti tulee voimaan tämän vuoden joulukuussa.

Andersson nosti esiin myös julkisuudessa käydyn keskustelun siitä miten eräät puolueet kampanjoivat suuria menoleikkauksia.

– Heidän menoleikkauksensa tarkoittavat sitä että pienituloisilta leikataan samaan aikaan kun kevennetään suurituloisten verotusta. Tähän tulevaisuuteen vasemmisto haluaa olla tarjota eduskuntavaaleissa toisen vaihtoehdon.

– Emme me vasemmistossa suhtaudu huolettomasti velkaantumiseen. Mutta talouden tasapainottaminen pitää tehdä oikeudenmukaisesti ja kestävästi, Andersson lisäsi.

Myös vasemmisto on siis valmis menoleikkauksiin, kunhan ne kohdennetaan oikein. Omassa vaaliohjelmassaan puolue esittää keinoja sekä vahvistaa julkisen talouden tulopuolta että leikata menoja. Avainasemassa on verotuksen uudistaminen, puolue esittää esimerkiksi miljonääriveron käyttöönottoa.

Vaalikiertueella kansalaisia eri puolilla Suomea tavannut Li Andersson kuvailee miten ihmisillä on nyt suuri hätä omasta taloudellisesta pärjäämisestä. Energia- ja hintakriisi koskettaa monia.

– Tämä on hyvin ymmärrettävää, elämme poikkeuksellista aikaa. Onkin tehtävä päätöksiä joiden avulla ihmisten toimeentulo riittää nousevien elinkustannusten keskellä. Me vasemmistossa teemme töitä sen eteen että kaikilla on parempi tulevaisuus, ei vain harvoilla.

Opetusministerinä Li Anderssonilla on ollut näköalapaikka koulumaailmaan. Vaikka koulutuksen rahoitusta on vahvistettu kaikilla koulutusasteilla, niin paljon on vielä tehtävää.

– Itse näen tärkeänä sen että kouluissa sekä lisätään erityisopettajien määrää että mahdollistetaan pienryhmäopetus kaikille sitä tarvitseville, tiivisti Andersson.

Opetusministeri Li Andersson sekä joukko vasemmiston kansanedustajaehdokkaita vieraili Uudessakaupungissa perjantaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän