Maalivahdin superilta pelasti petolinnun

0
Markus Saarinen ujutti 7-4-maalin ohi KK-V:n maalivahti Turo Kulmalan. Kuva: Mika Reinholm

Jää-Kotkat ahkeroi viimeisessä kotipelissään sarjapinnat itselleen. Kokemäkeläinen K-KV pisti petolinnun todella hikoilemaan ja ennen kaikkea veskarilla piti kiirettä. Kotkien maalivahti Aki Sarala venyi valtavaan torjuntamäärään ja johdatti Kotkat 7–6-kotivoittoon.

Pelin jälkeen UJK:n kopissa töllisteltiin tilastoja ja torjuntamäärät puhuttivat. Lukema oli ennätyksiä hipova, mutta saattoi ampua hiukan yli.

– Viimeisessä erässä oli tilastojen mukaan 30 torjuntaa. Maalivahdin kommentti oli, että ei niitä niin paljon ollut, Kotkien valmentaja Mika Ranta kertoi.

Vaikka määrässä olisikin pientä hevosmiehen lisää, niin Sarala oli kirjaimellisesti kiekkosateessa. Virallisiin tilastoihin kirjautui posketon lukema, 71 torjuntaa. Sarala pelasi viime kaudella yhden pelin ennen muuttoaan pohjoiseen. Nyt hän on taas lähempänä Uuttakaupunkia ja mies tuli sopivaan hetkeen, kun luottovahti Peetu Putro aloitti puolustusvoimien palveluksessa.

Toki voittoon tarvittiin muitakin kuin veräjänvahtia. Kokemus puhui molemmissa joukkueissa. Se näkyi myös tilastoissa.

– Kokemäki oli hyvä porukka ja he loistivat voimalla ja kokemuksella. Siksi meidän junnuilla oli vaikeaa. Huonosti juniorit eivät pelanneet, mutta eivät tällä kertaa pystyneet tekemään tulosta, Ranta tähdensi.

Kokemuksen ja tehojen ruumiillistuma oli Markus Saarinen , joka viimeisteli neljä maalia ja syötti yhden. Kertaalleen osuivat Joona Uusitalo , Milo Nieminen ja Henri Pelto . Kuusi minuuttia ennen loppua UJK johti kolmella maalilla (7–4), mutta K-KV puristi vielä maalin päähän.

Valmentaja Ranta kiitteli viimeistelytarkkuutta. Vierasjoukkue ei pitänyt kovaa tempoa ja siksi Kotkat pääsi ylivoimahyökkäyksiin. Enimmäkseen oltiin silti omalla alueella.

– Välillä oltiin pahasti pesukoneessa. Kiitokset molarille, joka teki isoimman työn, Ranta kommentoi.

Ennen viimeistä kierrosta UJK on viidentenä. Jos muut pelit menevät sopivasti, niin kolmannelle sijalle on vielä mahdollista. Tosin viimeisen matsin haaste on kova, sillä edessä on vierasreissu sarjakakkosen Panelian Raikkaan kotikaukaloon.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän